Peapiiskop emeeritus Andres Põderi raamat räägib Jumala näo järgi loodud inimesest

Peapiiskop emeeritus Andres Põderi raamat räägib Jumala näo järgi loodud inimesest

Allika kirjastus on välja andnud raamatu „Headuse ike“, mille autoriks on Eesti Kirikute Nõukogu president peapiiskop emeeritus Andres Põder. Esinduslikku kogumikku on koondatud autori jutlused, kõned, mõtisklused ja kirjutised aastatest 2014-2021. 

Pealkiri „Headuse ike” on ajendatud raamatus leiduvast nimiloost ja iseloomustab kogumiku ampluaad – üldinimlikku püüdlust headuse poole, mis ometi nõuab nii isiklikku kui kollektiivset pingutust ja kus usul on oluline roll. „Minu ike on hea ja minu koorem on kerge,” ütleb Jeesus.

Andres Põderi jutlusest, mille ta pidas Tallinna praostkonna laulupeol, 5. juunil 2016 Nõmme Rahu kirikus, leidub lõik: „Kas inimene on läbikukkunud projekt? Kindlasti mitte! Eeldused ja võimalused, mis peituvad inimhinges, on sedavõrd suured, et me vaevu neid taipame, suutmata neid ammendavalt kirjeldada või teoks teha. Piibli mõte, et inimene on loodud Jumala enda näo järgi, võtab selle erisuse ja eesõiguse kokku – tähendab, meie õige koht on Jumala juures, tema riigis!“

„Headuse ike“ on saadaval Allika kirjastuse e-poes, Pauluse Raamatupoes, Raamatupoes Logos, Eesti Piibliseltsis, Eesti Kirikute Nõukogus.

Lisa kommentaar