Peapiiskop Urmas Viilma pälvis Tallinna teenetemärgi

Peapiiskop Urmas Viilma pälvis Tallinna teenetemärgi

Tallinna linn tunnustab vapi- ja teenetemärkidega inimesi, kes on midagi olulist korda saatnud või andnud oma igapäevase tegevusega tuntava panuse kaaslinlaste elu paremaks muutmisse. Pikaaegse panuse eest kiriku-ja vaimuelu edendamisel ja ühiskondliku sidususe suurendamisel saab tänavu Tallinna linnalt teenetemärgi peapiiskop Urmas Viilma

“Kui ma lehest lugesin, et mind on ka Tallinna teenetemärgi kandidaadiks arvatud, siis see oli tore ja südamesse minev üllatus,” kommenteeris peapiiskop ajalehele Pealinn.

Urmas Viilma alustas vaimulikuteed Keila kiriku diakonina ja juba kahekümne aasta pärast sai temast üks nooremaid luteri kiriku peapiiskoppe. Ta ise ei pea aga jumalasulaseks olemist karjääriks. “Siin ei ole redelit, mida mööda ronida,” nentis ta. “Kõige kõrgem koht, kuhu tahaks jõuda ühel päeval, on taevariik, aga selleks ei pea täitma ametiülesandeid või rolle siin maapeal. Taevasse saab iga inimene, kui ta usub ja ligimest armastab.”

Kirikupea tunnistas usutluses, et tema vanematekodu oli usuvaba ja Jumalani jõudis ta ise kümnendas klassis. “Ma ei ole kunagi kahelnud jumala olemasolus,” ütles Viilma. “Tema on koguaeg olemas olnud, lihtsalt mina ei olnud märganud, et ta on.”

Viilma rääkis ka, et on kogu elu olnud pealinlane, kui arvestada, et Saue linn, kus ta üles kasvas, oli tol ajal arvatud Tallinna linna Lenini rajooni.

Tallinna vapimärgi pälvis endine diplomaat ja poliitik Vaino Väljas märkimisväärsete teenete eest Eesti suveräänsusdeklaratsiooni vastuvõtmisel 16. novembril 1988. aastal ja rolli eest Eesti iseseisvuse taastamise protsessis. Linna teenetemärgi said tänavu 27 inimest. 

Soovime peapiiskop Urmas Viilmale kodulinna tunnustuse puhul õnne ka e-Kiriku tegijate poolt!

Meeldib 1

Lisa kommentaar