Piiblikool Tartu Pastoraadis alustab teist õppeaastat

Piiblikool Tartu Pastoraadis alustab teist õppeaastat

20. septembril alustab oma teist õppeaastat Tartu Pastoraadi piiblikool. Eelmisel aastal sai koolitustunnistuse 55 lõpetajat, kes jäid õppetööga väga rahule. 

Piiblikooli eesmärk on anda ülevaade Piibli kesksetest sündmustest ja tegelastest ning peamistest õpetustest. Iga õppeõhtu sisaldab kahte teemat: a) ülevaade Piibli raamatutest ning b) süvenemine Jeesuse ja algkoguduse ellu Luuka evangeeliumi ja Apostlite tegude raamatu abiga. Õhtuid sisustavad järgmised lektorid: Joel Luhamets, Kristjan Luhamets, Eenok Haamer, Aare Kimmel, Urmas Viilma, Enn Auksmann, Joosep Tammo, Leho Paldre, Randar Tasmuth, Robert Bunder ja Urmas Roosimaa.  

Tunnid toimuvad õppeaasta vältel 20. septembril alustab oma teist õppeaastat Tartu Pastoraadi piiblikool. Piiblikooli loenguid saab kuulata nii kohapeal Pastoraadis (Riia 22a, Tartu) kui ka individuaalselt interneti teelSee tähendab, et õppetöös saab reaalajas osaleda üle Eesti! 

Lisaks eelnevale pakutakse sel aastal Pastoraadi piiblikooli ka kogudustele kõikjal Eestis. Kasutades interneti otseülekande võimalusi saab vahendada piiblikooli igal esmaspäeva õhtul kohapealse koguduse ruumidesse. Kogudusel oleks vaja koondada piibliõppest huvitatud inimesed, leida tehnika pildi ja heli edastamiseks ning hoolitseda kohvilaua eest. Eelmisel õppeaastal testiti sellist osalusvormi kolme kogudusega Eesti eri paikadest ning see toimis hästi. Koguduses toimuv piiblikool annab võimaluse vestlusteks, aruteludeks, osaduseks. 

Piiblikool on avatud kõikidele huvilistele alates 18. eluaastast. Oodatud on ka need, kes pole ristitud ega kuulu kogudusse. 

Piiblikool on tasuline, õhtu hind 10 eurot. Koguduse ringis osalemise korral on ühe õppeõhtu hind 7 eurot, millest 2 eurot jääb koguduse kulude katteks. See on üldisest hinnast soodsam, sest puudub loengute järelvaatamise võimalus. 

Neile, kes osalevad vähemalt 70% loengutes, väljastatakse õppeaasta lõpul koolitustõend. Teadmiste kontrolliks tehakse lõputest. Piiblikooli läbinud kristlane on valmis leidma rakendust oma koguduse vaimulikus töös: piibliringi juhi või abilisena, kodugrupi organiseerijana jne. 

Täpsem info ja registreerimine kodulehel www.tartupastoraat.ee/piiblikool või kirjutades marek.roots@eelk.ee

Meeldib 1

Lisa kommentaar