Piiskop Tiit Salumäe võõrustas täna Haapsalus peapiiskop Urmas Viilmad

Piiskop Tiit Salumäe võõrustas täna Haapsalus peapiiskop Urmas Viilmad

Täna käis peapiiskop Urmas Viilma koos abikaasa Egle Viilmaga Haapsalus külas piiskop Tiit Salumäel ja tema perel. Peapiiskop jagas muljeid ringkäigust oma Facebooki postituses.

Peapiiskop Viilma ja piiskop Salumäe on istet võtnud koguduseruumi mälestuste nurgakeses (Foto: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht)

Päeva alustati kohtumisega Haapsalu linnapea Urmas Suklesega, kes tunnustas paarikümne aasta pikkust head ja aktiivset koostööd Haapsalu kogudusega. Ajaloolises Haapsalu piiskopilinnuses ja toomkirikus, mille eeskujulikul renoveerimisel on suur osa olnud ka piiskop Salumäel, tegi ringkäigu SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärn. „Haapsalu Toomkirik on koguduse ja muuseumi ühises kasutuses ja selline koostöö laabub suurepäraselt. Seda kinnitasid mõlema poole esindajad nagu ühest suust,“ kirjutas peapiiskop Viilma.

Toomkirikus toimus vestlus koguduse juhatuse liikmetega Haapsalu Johannese koguduse igapäevaelu teemadel. „Tore oli näha, et Tiit Salumäe on aktiivselt kaasanud koguduse töösse lisaks oma abikaasa Liale ka tütred Lydia ja Maria,“ tunnustas peapiiskop. Koguduseelus on tema sõnul oluline osa juhatuse esimehel Madis Kütil ja abiõpetajal Kristo Hüdsil.

Peapiiskopi abikaasa Egle Viilma, piiskop Tiit Salumäe ja Haapsalu koguduse abiõpetaja Kristo Hüdsi ringkäigul toomkirikus (Foto: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht)

Lisaks käis peapiiskop koos abikaasaga tutvumas Haapsalu Põhikooli töö ja tegevustega uues koolimajas, mille piiskop Tiit Salumäe enne käimasolevat õppeaastat sisse õnnistas. „Tänapäevane õpikeskkond ja valgusküllane koolimaja, mida tutvustas meile direktriss Anne Mahoni, jättis väga hea mulje“, ütles Urmas Viilma.

Päev lõppes õhtusöögiga Salumäede hubases kodus. Kirikupea tänas piiskop Salumäe pere sooja vastuvõtu eest ja soovis Haapsalu kogudusele ja kogukonnale rohket Jumala õnnistust.

Lisa kommentaar