Eesti Kirik 10. veebruaril 2021

Eesti Kirik 10. veebruaril 2021

Eesti Kirik 10.02.2021

„Ma tunnen, et Jumal on iga päev minu kõrval,“ ütleb 12. veebruaril 50aastaseks saav Juuru koguduse õpetaja Kalle Kõiv, kes on ka Juuru Eduard Vilde Kooli direktor.

Lugeda saab, milliseid küsimusi ja teemasid arutasid Järva praostkonna vaimulikud korralisel konverentsil.

„Kirikus erinevatelt positsioonidelt ja erineva vaatenurga alt keerulistele teemadele viitavad kõneisikud peaksid arvestama kiriku kollegiaalsust ja ühtsust,“ arvab Saarte praostkonna praost Anti Toplaan avalikust arutelukultuurist.

Juhtkiri pärineb assessor Ove Sanderilt ja kolumn Janek Mäggilt.

Esimestes kogudustes on juhtorganite valimised toimunud.

Soome luterliku kiriku Turu piiskopkonna uueks piiskopiks ordineeriti 42aastane Mari Leppänen. Uudist vahendab Kaido Soom.

Suure loo keskmes on Tartu ülikooli usuteaduskonna juhataja ja Vana Testamendi semitistika kaasprofessor Urmas Nõmmik. Juttu tuleb tema õpingutest nii Eestis kui ka Saksamaal, sellest, millised teemad talle teoloogia kõrval olulised on ja et juba mõnda aega on dr Nõmmik omandamas üht eksootilist keelt.

EAÕK preester Roman Tõnisson kirjutab, et Suure-Jaanis toimuvad kooskäimised, mis kannavad tinglikult ortoklubi nimetust. Klubi eesmärgiks on tutvustada huvilistele Eestis ja mujal maailmas tegutsevat õigeusu kirikut.

Professor Jaan Lahe arvustab 2020. aastal eestindatud Wilfred Cantwell Smithi raamatut „Religiooni tähendus ja ots“.

Mullu 1. novembril hakkas kehtima kirikuseadustiku muudatus, mille järgi lisandus uus liturgiline värv – sinine. „Taevakarva tooni lisandumine tekitas mitmetes kirikuliikmetes, k.a vaimulikes, küsimusi,“ kirjutab peatoimetaja kohusetäitja Liina Raudvassar uut liturgilist värvi tutvustavas artiklis.

Lehejutlus on seekord Saaremaalt, Kuressaare koguduse õpetajalt Anti Toplaanelt.

Lisa kommentaar