Rakvere kogudus hakkab jagama sooja suppi

Rakvere kogudus hakkab jagama sooja suppi

Äsja kogukonnakeskuse rajamise eest maakondliku tunnustuse saanud EELK Rakvere Kolmainu kogudusel on küpsemas juba uus algatus – jagada kolm korda nädalas suppi linna abivajajatele. “Esialgu jagame suppi purkidega, hiljem, kui pandeemia on taandunud, oleks võimalus süüa ka kohapeal,” ütles koguduse õpetaja Tauno Toompuu ajalehele Virumaa Teataja.

Ettepaneku supi jagamiseks tegi kogudusele kohalik ettevõtja Laliya OÜ tegevjuht, Väikese Ingli poodide omanik Evelin Liiva, kelle meeskond võtab enda õlule ka supi keetmise. Ettevõtja selgitas, et mõne aasta eest seadsid nad sisse kõigi võimalustega köögi oma töötajate igapäevaseks toitlustamiseks ning sellest ongi välja kasvanud võimalus keeta korraga suurem kogus sooja süüa. Supi laialijagamine hakkab toimuma koguduse noortemajast.

Evelin Liiva põhjendas lehele ka seda, miks ta peab oluliseks head teha: “Tegelikult on elu väga lihtne, vähemalt minu jaoks. Anna ja sulle antakse, jaga ja sinuga jagatakse. Kui me soovime, et elu oleks hea, tulebki teha head, isetult.”

Esimene supijagamine on sel reedel, 26. märtsil kell 12.30, mil arvestatakse 40-50 inimese supiportsuga. Edaspidi ollakse valmis arvestama ka suuremate kogustega ning pakkuma supi kõrvale muudki, mis head teeb. Märtsikuus plaanitakse supiga kiriku noortemajas olla ka 31. märtsil, alates 5. aprillist aga igal esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel.

Meeldib 1

Lisa kommentaar