Rakvere Kolmainu kogudus pälvis Lääne-Virumaa 2020. aasta sotsiaalteo tiitli

Rakvere Kolmainu kogudus pälvis Lääne-Virumaa 2020. aasta sotsiaalteo tiitli

Rakvere kogukonnamaja EELK Rakvere Kolmainu koguduse pastoraadis (Foto: Rain Soosaar, Eesti Kirik)

Tänase rahvusvahelise sotsiaaltöö päeva üllatas Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu delegatsioon tunnustusega ka EELK Rakvere Kolmainu Koguduse õpetajat Tauno Toompuud. Vaimulik võttis vastu tänuplaadi sotsiaavaldkonna teo eest, milleks oli EELK Rakvere Kolmainu Koguduse intellektipuudega noorte kogukonnakeskuse avamine.

Ajalehele Virumaa Teataja kommenteeris vaimulik: “See oli ootamatu, ei osanud arvata, et mingit auhinda keskuse avamisega peaks pälvima, aga keegi on selle esitanud konkursile, järelikult on keegi seda märganud ja oluliseks pidanud, aitäh sellele inimesele või inimestele. Lõpuks on aga nii, et tuleb teha seda, mida sa oluliseks peab ja kui kellelegi on see veel oluline, siis teeb see ainult rõõmu,” rääkis Toompuu.

Kogukonnamajas on alates detsembrist neli inimest, kes on kenasti sisse elanud. „Veel on kuus vaba kohta ja käib uusi inimesi vaatamas nii Tapalt, Türilt kui Tallinnast, kes kaaluvad siia elama tulemist. Usun, et varsti on maja täis,” rääkis Toompuu lehele.

VIROLi sotsiaalkaitsekomisjoni esimees Maido Nõlvak ütles, et selline sotsiaaltöökonkurss ja tunnustamine oli VIROLi poolt esimest korda, kandidaate esitati tosin, kelle seast komisjon valiku tegi. Tunnustatud said meeneks klaasist graveeritud tänuplaadi, tordi kirjaga “Südamest sünnivad suured teod” ning meenekoti.

Soovime õnne ja õnnistust Rakvere Kolmainu kogudusele ja õpetaja Tauno Toompuule ka e-Kiriku toimetuse poolt!

Loe lisa:

Katrin Uuspõld “Täna on sotsiaaltöö päev – jagub nii tunnustust kui ka üllatusi”, Virumaa Teataja 16.03.2021

Lisa kommentaar