Taasiseseisvumispäeva tänujumalateenistus toimub Tallinna toomkirikus

Taasiseseisvumispäeva tänujumalateenistus toimub Tallinna toomkirikus

https://youtu.be/Eo9FxavTsNk
(Foto: Tallinna Piiskopliku Toomkiriku koduleht)

Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva raames toimub 20. augustil kell 9.00 – 9.40 oikumeeniline jumalateenistus Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus. Jutlustab EELK peapiiskop Urmas Viilma. Kaasa teenivad Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute vaimulikud.

Jumalateenistus on jälgitav ka interneti vahendusel aadressil https://youtu.be/Eo9FxavTsNk ja koguduse kodulehel.

Eesti Kirikute Nõukogu saatis liikmeskirikutele Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 30. aastapäeva puhul läkituse, milles seisab: “Eesti iseseisvus on paljude põlvkondade töö ja usu vili. Kristlikud põhimõtted on liitnud inimesi armastuses ja osaduses, austuses ja hoolimises, vastutuses ja teenimises. Jumal on võtnud kuulda palveid ja korraldanud nõnda, et „ihus ei oleks lõhestumist, vaid et liikmed üksmeelselt muretseksid üksteise eest” (1Korintlastele 12:25).Täna vajab Eesti eriliselt seda vundamenti. Ainult sõnum Jumala armastusest aitab meil suureks saada vaimult, kasvatab eneseväärikust ja vabadusaadet ning õpetab meid arvestama teistega.

Tänagem Jumalat, et ta on kinkinud meile kolmkümmend aastat oma riiki uuesti ehitada! Austagem neid, kes on võtnud vastutuse Eesti iseseisvuse eest. Jätkugu meilgi ligimesearmastust ja kodanikutunnet. Pühakiri kinnitab, et Kristuse läbi „ei ole me enam võõrad ja majalised, vaid pühade kaaskodanikud ja Jumala kodakondsed“ (Efeslastele 2:19).

Soovime kõigile õnnistatud taasiseseisvumispäeva ja tarkust ehitada Eestit!“

Lisa kommentaar