Tartu Pauluse kiriku esmapühitsemise aastapäevaks valmib kaks maali

Tartu Pauluse kiriku esmapühitsemise aastapäevaks valmib kaks maali

Kunstnik Aapo Pukk modelliga (Foto: Tartu Pauluse kogudus)

Rahvusvaheliselt tunnustatud portreekunstnik Aapo Pukk on lõpetamas suurt tööd – koguduse tellimusel valmib kaks maali Tartu Pauluse kiriku jaoks, üks Jeesuslapsest Maarja süles, teine ülestõusnud Kristusest. Praegu on käsil kunstitööde raamimine.

Maalid avatakse Tartu Pauluse kiriku esmapühitsemise 104. aastapäeval 3. oktoobril 2021 jumalateenistuse järel, kirjutab koguduse ajaleht Pauluse Kiri. Nii kunstnik kui koguduse õpetaja on lubanud olla kirikus ka esmaspäeval, 4. oktoobril kell 10-12, et tutvustada maale ja vastata küsimustele.

“Nende maalide valmimine on kaaluka tähendusega minu kui uskliku kunstniku jaoks,” on kunstnik Aapo Pukk ise kommenteerinud. Maalide valmimine on eriline ka Eesti sakraalkunsti jaoks, kuna viimase sajandi jooksul on kõrgetasemelist maalikunsti Eesti kirikutesse tellitud äärmiselt vähe.

Maalide valmimise pika ja põneva teekonna jäädvustavad noored ja andekad dokumentalistid Hõbe Ilus ja Mihkel Oksmann. Film valmib 2022. aasta kevadel. Filmi valmimiseks kogus Tartu Pauluse kogudus edukalt raha Hooandja ühisrahastusplatvormi abiga. Kahe maaliga seotud kulud kaetakse koguduse liikmete annetustest.

Meeldib 1

Lisa kommentaar