Teeliste kirikud alustavad 2021. aasta hooaega

Teeliste kirikud alustavad 2021. aasta hooaega

Värskelt ilmunud trükis ning uuendatud koduleht “Teeliste kirikud 2021” tutvustavad Eestis liikuvatele reisihuvilistele suveperioodil pikemalt avatud Eesti kirikuid ja pühakodasid. Eesmärk on tutvustada nii kohalikele kui Eestit külastavatele turistidele kauneid ning paljuski unikaalseid Eesti sakraalhooneid: kirikuid, kabeleid, palvemaju ja kloostreid.

“Teeliste kirikud” trükiseid-reisijuhte jagatakse osalevates kirikutes ja kohalikes turismiinfokeskustes. Samuti saab infot kirikute kohta internetist teelistekirikud.ekn.ee

Alates XIII sajandist on pühakojad olnud Eesti kultuuri lahutamatuks osaks, moodustades väärtusliku osa meie kultuuri- ja kunstiajaloolisest pärandist. Sageli on linna, valla ja küla üheks paljudest vaatamisväärtustest selle keskel kõrguv pühakoda, mille aastasadu püsinud müürid hoiavad eneses olulisi kunstiväärtusi. Seepärast võib kirikuid õigusega pidada Eestimaa olulisteks turismisihtkohtadeks ja kohalikeks vaatamisväärsusteks.

Kuigi maailmas jätkub kriis ning see on mõjutanud kõigi – teiste seas ka pühakodade – tegevust, ei ole kirikud kuhugi kadunud. Sellegi aasta suveperioodil avavad paljud neist pühakodadest “Teeliste Kirikud” egiidi all oma uksed huvilistele. Loomulikult järgitakse seejuures kõiki riiklikult ja inimlikult ette nähtud piiranguid, ettekirjutusi jm reegleid.

Teeliste kirikute tutvustamiseks on lisaks teatmikule ka sarnase kujundusega veebileht aadressil teelistekirikud.ekn.ee, mis võrreldes trükisega sisaldab rohkemaid kirikute pilte ning informatsiooni.


Vaata lähemalt:

Meeldib 1

Lisa kommentaar