Videosari “Kaarli lood” jätkub: Rutt Tänav tutvustab kirikute ehitusmeistrit Gustav Beermanni

Videosari “Kaarli lood” jätkub: Rutt Tänav tutvustab kirikute ehitusmeistrit Gustav Beermanni

Kaarli kogudus alustas tänavu oma juubeliaasta märkimiseks videoloengute sarjaga “Kaarli lood”, milles tutvustatakse ja meenutatakse koguduse lugu selle algusajast kuni tänase päevani. Kaarli koguduse 350. ja praeguse Kaarli kiriku pühitsemise 150. aastapäeva tähistatakse sel moel kogu aasta vältel.

Kuulajateni on tänaseks jõudnud juba neli videoloengut. Sarja värskeim, Rutt Tänava loeng on kirikute ehitusmeister Gustav Heinrich Beermannist, kes on olnud osaline paljude kirikute ehitamisel, taastamisel või ümberehitamisel. Videoloengus näeb 11 kiriku fotosid (Pilistvere, Ambla, Põltsamaa, Tallinna Kaarli, Tartu Peetri, Käsukonna Risti, Narva Peetri, Kadrina, Järva-Peetri, Maarja Magdaleena, Tarvastu) ja koos fotodega on peatutud ka viiel kiriku õpetajal (Beermanni kolm poega: Christoph Beermann, Gustav Johannes Beermann ja Johannes Immaanuel Beermann; C. P. L. Maurach; Herbert Kuurme).

Sarja varasemad loengud koguduse YouTube’i kanalil:

„Kaarli lood“ on lühiloengud, mis kestavad akadeemilise veerandtunni või veidi kauem. Uus saatesari on mõeldud kõigile ühiseks kingituseks ja vaimurikastuseks sel isemoodi 2021. aastal. Kajastamist leiab koguduse elu läbi mitme sajandi, praeguse erakordse kirikuhoone rajamine, kirikus asuv sisustus ja kunstiväärtused, uhke Walckeri orel, Tallinna Toompea Kaarli koguduse auväärsed õpetajad läbi aegade ja palju-palju muud.

Meeldib 1

Lisa kommentaar