XXVII Vanamuusika Festivali Haapsalu Toomkirikus juhatas sisse Händeli võimas oratootrium

XXVII Vanamuusika Festivali Haapsalu Toomkirikus juhatas sisse Händeli võimas oratootrium

Haapsalu Vanamuusikafestivali avamine (Foto: Tiir Salumäe Facebooki leht)

Psalmist laulab (Ps 98: 4-6): „Hõisake Issandale, kogu ilmamaa, tõstke hõisates häält ja mängige Temale! Mängige Issandale kandle, kandle ja laulude häältega! Trompetite ja pasunate häälega hõisake Kuningas Issanda ees!“ Piiskop Tiit Salumäe kirjutas oma Facebooki postituses, et just selline oli ka neljapäeval, 22. juulil Haapsalu Toomkirikus toimunud XXVIII Vanamuusika Festivali avakontsert, mis oli viimse kohani täis müüdud ja kestis peaaegu südaööni.

Esitati Georg Friedrich Händeli oratoorium “Theodora” (1749). Helilooja eelviimane ja kõige tundeküllasem oratoorium varakristlikust naispühakust jutustab liigutava loo uue ja vana traagilisest kokkupõrkest ning nõrgema ja erisuguse vaenamisest.

Kontserdist tegi otseülekande Klassikaraadio ja see on kuulatav Klassikaraadio kodulehel. Festivali kavaga saab tutvuda festivali korraldaja, muusikaühingu Studio Vocale kodulehel.

“Muusika teeb terveks, muusika parandab nii füüsilised kui hingehädad,” meenutas piiskop Tiit Salumäe oma Facebooki postituses ja kutsus kõiki Haapsallu muusikaelamusest osa saama.

Lisa kommentaar