Aasta Kirikumuusik 2021 on Helika Gustavson-Rätsep

Aasta Kirikumuusik 2021 on Helika Gustavson-Rätsep

Tartu Maarja koguduse organist ja EELK Kirikumuusika Liidu aseesimees Helika Gustavson-Rätsep (Foto: Eesti Kirik)

Aasta Kirikumuusiku 2021 tiitli pälvis Tartu Maarja koguduse organist ja paljude muude kogudusetööde initsiaator Helika Gustavson-Rätsep. “Kokku EELK Kirikumuusika Liidule kuus väga väärikat kandidaati. Selle üle on ülimalt hea meel ja see näitab ka, et kirikumuusikute tööd osatakse väärtustada,” ütles EELK Kirikumuusika Liidu juhatuse esimees Tuuliki Jürjo.

Tänavuse tiitlisaaja Helika Gustavson-Rätsepa kohta ütles ta: “Helika on kirikumuusikatöös aktiivne, ja seda mitte üksnes organistina – ta korraldab Maarja koguduse juures nii laste palvepäevi kui koos koguduse õpetajaga ülistusõhtuid, kus muusikal on kandev roll. Oluline on tema panus ka Tartu Maarja koguduse juures tegutseva Maarja teatri töös, mis reegleid ja võimalusi arvestades jätkus ka pandeemia ajal. Maarja kirik on ka laulev teater oma kooriga, mille repertuaaris on oluline koht Helika loodud viisidel.”

Aasta Kirikumuusika tiitli nominendid olid tänavu: Sirje Kaasik, Riho Ridbeck, Maris Oidekivi-Kaufmann, Marju Riisikamp, Helve-Sirle Päid ja Helika Gustavson-Rätsep.

Lisa kommentaar