Ajakiri “Pluss” valmib 40 noore koostöös

Ajakiri “Pluss” valmib 40 noore koostöös

12. märtsil ajakirja tiimipäeval osalenud noored annavad väikese vihje töös oleva ajakirja peakangelase kohta (Foto: Kristo Toots)

Ajakiri Pluss on just seda lugeva noore inimese nägu, sest kõik ideed arutatakse kaanest kaaneni kõigepealt läbi meeskonna tiimipäeval.  Sellest, mis on tiimipäev ja mis on järgmise ajakirja peateema, räägib Plussmeedia tegevtoimetaja Katarina Kaleininkas:

„12. märtsil 2022 toimus Meedia ja Misjonimajas Pluss ajakirja järjekordne tiimipäev! Kokku tuli üle 20 noore erinevatest kogudustest üle Eesti. See on võimalus noortel kokku tulla ja olla osaduses, panna oma oskused proovile, rakendada oma ande ja saada julgustatud oma usus. Milline näeb välja üks Plussi tiimipäev? Paigas on selge ülesehitus, mis korrast korda on suhteliselt muutumatu, kui välja arvata mängud – seekord sai lõbusa Kahoot mängu käigus kontrollitud kui tähelepanelikult on tiimiliikmed eelmist ajakirja lugenud.

Ka tihti kohmetust tekitava tutvumisringi asemel algas päev palju loomingulisemalt. 5 minuti jooksul joonistas iga osaleja väikesele kaardile pildi, mis iseloomustab teda või meenutab talle kevadet. Nii sai peale nime teada midagi uut üksteise kohta. Tutvumisring oli oluline, sest seekord oli mitu noort, kes esimest korda leidsid tee Plussi tiimipäevale.

Tiimipäeval on olemas vaid uue ajakirja peateema. Kõik artiklite persoonid, teemad ja ideed tulevad kahe ajurünnaku tulemusena, mille järel peab iga idee leidma ka rubriigi, kuhu see sobituks. Mõtteid aitab koondada ja vaimu toita piiblitund, mis samuti ajakirja peateemast lähtub. Keha kinnituseks on lõunaks nüüd juba traditsiooniks kujunenud pitsa. Ka tiimipilt ei jää tegemata. Loomingulisus lastakse lendu ja iga tiimipilt proovib mingil moel peegeldada peateemat. Lugeja võib mõelda, mis võis olla küsimus, mille vastusele tiim osutab – Jeesus! Kes Plussi sotsiaalmeedial on silma peal hoidnud leiab sealt ka selle küsimuse.
Kuidas noored Plussmeedia tiimi üles leiavad? Üks vastus on läbi oma sõprade. Tiimi kuulub nüüd juba üle 40 noore ja kuigi kõigil iga kord ei ole võimalik kohale tulla on alati mitmeid, kes soovivad sellest hoolimata oma panus anda, olgu see siis artikli kirjutamise, fotograafia või ka maalimise näol.

Jumala armust ja juhtimisel on juba üle 11 aasta Plussmeedia Eestis tegutsenud kristliku meedia maastikul, soovides noortele anda võimalus kasvada oma usus ja proovida kätte meedia vallas – olgu siis väljundiks ajakiri, video, fotograafia, raadio- või isegi telesaade! Sõnum on noortelt noortele ja selle sisuks on rõõmusõnum Jeesusest!“

Loe Plussmeedia kohta lähemalt:

plussmeedia.ee

Lisa kommentaar