EELK ja Vabariigi valitsuskomisjonis pandi paika  ühiste tegevusvaldkondade plaane

EELK ja Vabariigi valitsuskomisjonis pandi paika ühiste tegevusvaldkondade plaane

Komisjoni istung toimus sedakorda konsistooriumis (Foto: Tiit Salumäe Facebooki leht)

Täna, 4. oktoobril toimus konsistooriumis peapiiskop Urmas Viilma juhtimisel Vabariigi Valitsuse ja EELK vahelise koostöö arendamiseks moodustatud valitsuskomisjoni järjekordne koosolek.

Ülevaate oma valdkonnast andsid neli alakomisjoni: haridusküsimused, kultuuriväärtused, sotsiaalküsimused ja õiguslikud küsimused.

Piiskop Tiit Salumäe andis kultuuriväärtuse alakomisjoni kaasesimehena ühena teemadest ülevaate olukorrast Peterburi Jaani kirikus. Väärika ajalooga 160-aastasel pühakojal on olnud eriline koht Eesti riigi sünni puhul ning sel on tähtis roll nii kirikuna kui ka kultuurikeskuse ja kontserdipaigana. Peterburi Jaani kirikut kui Eesti kultuuri kantsi Venemaal peab kindlasti hoidma, leidis Salumäe kuid sõjaolukorras pole koostöö tegemine mõistagi lihtne. “Praegu on tegevus piiratud, aga meie ülesanne on teenida oma kaasmaalasi nii lääne- kui idadiasporaas,” nentis piiskop Salumäe oma Facebooki postituses, kutsudes üles jätkuvalt palvetama rahu eest ning toetama ka Jaani kirikut nii oma tegevuse kui palvetega.

Lisa kommentaar