Ajaleht Eesti Kirik 5. oktoobril

Ajaleht Eesti Kirik 5. oktoobril

Eesti Kirik 05.10.2022

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 5. oktoobril Issanda aastal 2022

  • Eesseisva lõikustänupüha valguses arutleb kolumnist Sigrid Põld tänulikkuse ja tunnustuse vajaduse üle. Ta kirjutab: „Elagem siis nii, et märkame oma lähedasi, aga ka mitte ainult lähedasi – ka neid, kes on meile võõrad, kuid väärivad tunnustust ja head sõna. Tänulikkus külvab tänulikkust ja tänulikuks meeleks on meil põhjust iga päev. Ka tänases, ülikeerulises maailmas. Üle kõige olgu tänu Jumalale!“
  • 2. oktoobril toimus Tallinna toomkirikus tänujumalateenistus, kus tunnustati paljusid kiriku töötegijaid, kaastöölisi. Samal päeval sai Tallinna Püha Vaimu kirikus õpetaja Gustav Piirile kaela kuldrist, mille kandmise loa andis talle konsistoorium juba 2020. aasta alguses.
  • Selle nädala lehes avaldame EELK tänukirjade saajate nimekirja. Kiriku tunnustuste seas eristab tänukirja aukirjast see, et tänukirja saaja on kohalikul tasandil olulise panuse andnud ja tänukiri antakse üle kohapeal. Tänukirja saajatest on lehte jõudnud Tartu Pauluse koguduse videoülekannete koordinaator, ka Eesti Kirikus töötanud Meeli Pärtelpoeg ja Rapla koguduse liige Eduard Laugasson, keda tunnustati panuse eest infotehnoloogia valdkonnas.
  • Peapiiskop Urmas Viilma arutleb juhtkirjas suunamudimise teemal ja küsib intrigeerivalt, et kas ka Jeesus oli oma aja suunamudija.
  • Vanglate peakaplan Tanel Meiel kirjutab jõustruktuuride kaplanaatide teabe- ja õppepäevadest, mis toimusid 28.–29. septembril Toosikannu puhkekeskuses ja tõid kokku 40 vaimulikku erinevatest kirikutest.
  • Suure loo keskmes on sel nädalal Pärnu Eliisabeti kirik, mis vajab restaureerimiseks enam kui miljon eurot. Mis on teoksil, mis tehtud, millise kiriku heaks kogub annetusi Kirikufondi jõulukampaania ja kuidas toimetaja Liimets Pärnu kiriku tornirõdule jõudis, saab ülevaate artiklist.
  • „Oleme tänulikud, et meil on head sõbrad, kellega koos saame teenida ühes Vaimus ja Tões ning kellega on võimalik rõõme ja muresid jagada. Kuigi oleme mingil määral erinevad, seob sama Jumala tundmine meid tugevalt,“ kirjutab Põltsamaa koguduse õpetaja Markus Haamer oma koguduse sõprussuhetest kolme Soome kogudusega.
  • Pühapäeval on lõikustänupüha. Lehejutluses vaatleb südame meelsust andmises Rapla koguduse õpetaja Mihkel Kukk, päevateemat avab jätkuvalt Meelis-Lauri Erikson ja pildipalveid teeb oktoobris õpetaja Arho Tuhkru.

Lisa kommentaar