EELK kogudused tegid Ukraina luterliku kiriku diakooniatöö heaks heldelt annetusi

EELK kogudused tegid Ukraina luterliku kiriku diakooniatöö heaks heldelt annetusi

Foto: EELK arhiiv

Peapiiskop Urmas Viilma kuulutas kuu aja eest lõikustänupüha eel välja ülekirikliku korjanduse Ukraina toetuseks. Täna, 8. novembril andis kirikupea oma ringkirjas kogudustele teada, et Ukraina luteri kiriku diakooniaorganisatsioonile „Charitable Fund „Diaconia Ukraine“ toetuseks annetas rohkem kogudusi kui kunagi varem pärast iseseisvuse taastamist ning ka korjanduse kogusumma on rekordiline. Korjanduse üleskutsele vastas 87 kogudust ja 12 eraisikut ning korjandusest kogunes Ukraina toetuseks 17 519.21 eurot.

Peapiiskop Palus koguduseliikmetele edasi anda enda tänusõnad nii tehtud annetuste kui ka jätkuvate palvete, annetuste ning muu ainelise abi eest, mida ka otse Ukrainasse saadetakse ning lisas: “30 aasta eest olime, mõnel juhul oleme tänaseni, tänulike vastuvõtjate rollis, kui mõtleme abile ja toele, mida oleme võinud vastu võtta teiste maade kaaskristlastelt. Ukraina rahva vajadused ja valu sõja pärast, mille vaenulik naaber on ukrainlaste koduõuele toonud on pannud valutama ka meie kõigi südame ja hinge. Kuid tundub, et südamed on selle võrra läinud rohkem avali, et oleme valmis keerulistel aegadel andma sinna, kus rohkem vajatakse ja neile, kes on hädas ja puuduses.”

Lõpetuseks meenutas peapiiskop apostel Pauluse kirjutatut: Kandke üksteise koormaid, nõnda te täidate Kristuse seadust. Ga 6:2

Lisa kommentaar