Eesti Kirik 10.08.2022

Eesti Kirik 10.08.2022

Eesti Kirik 10.08.2022

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 10. augustil 2022.

Laupäeval, 6. augustil tähistati Prangli saarel koguduse nimepäeva lauritsapäeva jumalateenistusega Püha Laurentsiuse kirikus, mis tänavu saab 174-aastaseks. 

Ukraina sõja 168. päeval meenutatakse juhtkirjas sõja esimest nädalat, mil ajaleht Eesti Kirik solidaarsuse märgiks muutis oma lehe päist. Kirikuleht alustab jätkuvalt esilehel Ukraina lipuvärvidele trükitud üleskutsega palvetada Ukraina eest.

Meid inimesena kujundav lugu on olemas ka siis, kui sellest rääkida ei taha, nendib kolumnis Alar Kilp. „Kui inimene satub eluga tupikusse, aitavad sõbrad, usukaaslased, psühhoterapeudid ta „raja peale tagasi“ tihti nii, et aitavad ümber seadistada seda lugu, mille järgi ta seni on elanud“.

„Eks iga noor vaimulik mõtleb, milline võiks olla tema tulevane kogudus. Mõni on rohkem optimistlik, teine pessimistlikum, mõni üritab olla realist,“ tunnistab Robert Bunder, kes Tartu praostkonna vikaardiakonina teenib Rannu kogudust.

Eesti Piibliseltsi egiidi all alustatakse mihklipäeval, 29. septembril Piibli kaanest kaaneni läbilugemist, mis on üleilmne ja vältab katkematult rohkem kui 80 tundi. Huvilistel palutakse ennast registreerida.

Marek Alveus jõudis kirikusse kümme aastat tagasi. Kevadel sai ta preestriordinatsiooni ja seati saja-aastaseks saanud Nõmme Rahu koguduse abiõpetajana ametisse.

Lehejutluse kirjutas Helme koguduse õpetaja Arvo Lasting, kes kinnitab, et ustavus teeb rikkaks. 

Soovime head tänast lauritsapäeva ja toekaid hetki Eesti Kiriku seltsis!

Lisa kommentaar