Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretär Ruudi Leinus andis tööjärje üle

Eesti Kirikute Nõukogu täitevsekretär Ruudi Leinus andis tööjärje üle

Haldi ja Ruudi Leinus (Foto: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht)

Eile, 23. septembril kutsus Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) pikaaegne ja ustav töötegija täitevsekretär pastor Ruudi Leinus Metodisti kirikusse kokku oma sõbrad ja teekaaslased, et tänada kaasteelisi kolmekümne kolme aasta pikkuse töö eest Eesti Kirikute Nõukogus. Eesti Kirikute Nõukogus esindaja, revidendi, täitevsekretäri assistendi ja täitevsekretärina töötanud Leinus oma ametist pensionile ja alates oktoobrist võtab tema ülesanded üle pastor Vilver Oras.

Väikesel kontsertmõtisklusel kõneles Ruudi Leinus oma pikast teest ja erinevatest ülesannetest Eesti Kirikute Nõukogu töötegijana. Peapiiskop Urmas Viilma andis Eesti Kirikute Nõukogu presidendina kirikute organisatsiooni nimel üle tänukirja pikaajalise ja ustava teenimise eest Eesti Kirikute Nõukogus ja suure panuse eest Eesti oikumeenilisse liikumisse ja kirikute vahelistesse suhetesse. Lilled ulatas Urmas Viilma aga Ruudi Leinuse abikaasa Haldi Leinusele, kes on olnud tema ustav teekaaslane juba 54 aastat.

EKNis on viis asutajaliiget: Eesti Evangeelne Luterlik Kirik, Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit, Eesti Metodisti Kirik, Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik ja Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liit ning vaatlejana Rooma-Katoliku Kirik. Hiljem on lisandunud Eesti Apostlik-Õigeusu Kirik, Eesti Kristlik Nelipühi Kirik, Armeenia Apostliku Kiriku Eesti Püha Gregoriuse Kogudus ja Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik ning Rooma-Katoliku Kirikust on saanud täisliige.

Loe lisa:

Rita Puidet “Ruudi Leinus: igav ei ole olnud ega hakka ka”, Eesti Kirik 21.09.2022

Lisa kommentaar