Jaani kiriku galeriis saab näha mitmekülgse looja Kristel Mägedi-Vaigu isikunäitust

Jaani kiriku galeriis saab näha mitmekülgse looja Kristel Mägedi-Vaigu isikunäitust

Näitus „Ignoramus et ignorabimus“ ehk Me ei tea ega saagi teadma on Tallinna Jaani kiriku galeriis avatud kuni 7. detsembrini.

Kristel Mägedi-Vaik maalib, luuletab, teeb muusikat ja on elukutselt näitleja, kes ütleb naljatades, et tal on neli hobust, keda üritab tõlla ette rakendada, kuid enamasti jookseb üks ikka minema, kui ta teisi taga ajab. Kui see oleks aga üks hobune nelja jalaga, siis lonkaks ta kõiki nelja jalga. „Mulle tundub, et kõik need jalad siiski lonkavad järjest vähem,“ leiab Mägedi-Vaik, keda iseloomustab väga äratuntav maalijakäekiri.

Enda sõnul on ta üritanud teha lihtsalt seda, mis meeldib, kuigi sellega on kaasnenud pikad perioodid, kus on tekkinud tahtmine käega lüüa. „See on ilmselt loomingulisusega kaasas käiv taak, pidev piinlemine. Ei jää muud üle, kui harjuda,“ nendib kunstnik.

Sellest aastast lisandus ta ellu veel üks tegevus – õpingud Usuteaduste Instituudis luterliku teoloogia erialal. Ka Jaani kiriku galeriis väljas olevad tööd on vaimuliku sisuga. Küsimusele, millest ajendatuna tuli pealkiri „Ignoramus et ignorabimus“, vastas ta: „Me ei tea, ega saagi teadma.“

Kristel Mägedi-Vaik sündis 7. detsembril 1981 Viljandis. Eesti näitleja, kunstnik, luuletaja ja muusik. Lõpetas aastal 2005 Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia näitleja erialal (kursuse juhendaja Kalju Komissarov). Eesti Kirjanike Liidu, Eesti Autorite Ühingu, Eesti Esitajate Liidu ja Tartu Noorte Autorite Koondise liige. Näitustel esineb alates 2005. aastast.

Kirik avatud T-R 10.00–16.00, K 10.00–18.00
Näituse kuraator Erkki Juhandi, erkki.juhandi@eelk.ee
Kristel Mägedi-Vaik, kristelmagedivaik@gmail.com

Tekst: Violetta Riidas

Lisa kommentaar