Juba täna õhtul: Elektrikirik 2022 Viru-Jaagupi kirikus koos Sven Grünbergiga

Juba täna õhtul: Elektrikirik 2022 Viru-Jaagupi kirikus koos Sven Grünbergiga

26. augusti õhtul muutub Viru-Jaagupi kirikus helienergia muusikaks. Muusikat, valgust ja meditatsiooni ühendava festivali Elektrikirik seekordseks peaesinejaks on Sven Grünberg koos Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi ansambliga. Esitamisele tuleb teos „Hingus“. Üks esinejatest tänaõhtusel muusikasündmusel on ka Viru-Jaakobi koguduse õpetaja Tarmo Linnas, kes on ühtlasi Elektrikiriku kontsertsarja idee autor. Tänasel kontserdil loob vaimulikust muusik sekventseril ja süntesaatoritel neosakraalseid elektroonilisi kompositsioone ja helilisi mõtisklusi. Elektroonilise muusika sündmus kestab koguni neli tundi ja algab õhtul kell 21.

Õpetaja Tarmo Linnas muusiku rollis parvsaunal toimunud kontserdil (Foto: Viru-Jaakobi koguduse Facebooki leht)

“Igaaastase sündmuse taustaks on olnud mõte luua ja esitada niinimetatud neosakraalset muusikat, mille kuulamiseks sobiksidki eeskätt pühakojad, sest sakraalne muusika ei ole kammitsetud ühte kindlaks määratud dogmaatilisse vormi, vaid on läbi aja olnud dünaamilises arengus. Seega võib Elektrikirikut nimetada teatud liiki muusikaliseks liikumiseks.” ütles Linnas kevadel Virumaa Teatajale antud usutluses kolmandat aastat toimuva festivali kohta.

Lisaks loovad helisid Eesti alternatiivmuusik ja multiinstrumentalist Mait’Re, kitarrist Elmar Sats ning Tarmo Linnas koos Miss Meditataga. Elektrikiriku lahutamatuks osaks on olnud kaunis ja kosmiline valgussõu, mille eest vastutavad Artur Soo ja Rene Haljasmägi.

Piletid on saadaval Piletilevis

Loe ja vaata lähemalt:

Viru-Jaakobi koguduse Facebooki leht

Mart Rauba “Kontserdisari Elektrikirik toob Viru-Jaagupi pühakotta Sven Grünbergi”, Virumaa Teataja 25.08.2022

Lisa kommentaar