Urvaste kihelkonna lipp saab õnnistuse kihelkonnapäeval

Urvaste kihelkonna lipp saab õnnistuse kihelkonnapäeval

Konverentsi toimumispaik Heimtali kirik. Jutlustab praost Üllar Salumets (Foto: Urvaste Püha Urbanuse koguduse Facebooki leht)

Tänavune Urvaste kihelkonnapäev algab 28. augustil konverentsiga „Kihelkond eile, täna ja homme“ Heimtali kirikus, kus meenutatakse Heimtali Peetri kiriku lugu, räägitakse Urvaste kihelkonna küla nimedest ja Kärgula küla uuest kogukonnast.

Kauaoodatud sündmusena saab Urvaste kihelkond oma lipu. Selle õnnistab Urvaste koguduse õpetaja praost Üllar Salumets. Edaspidi lisatakse Urvaste kihelkonna lipp Urvaste kihelkonna üritustel Eesti ja valdade lippude kõrvale.

Sündmus jätkub Osula Harjumäel rahvapeoga “Saame tuttavaks uute naabritega”. Esinevad Antsla ja Võru valdade isetegevuskollektiivid. Lisaks toimuvad erinevad töötoad, tegevused noortele ja küpsetiste võistlus.

Kihelkonnapäeva korraldatakse sarja “5 Võru valla päeva. Palju õnne, Võru vald!” raames Võru ja Antsla valla koostöös. Kihelkonnapäeva tähistamine sai alguse 1931. aastal, mil toimus Urvaste esimene laulupäev. Aastakümnetega on traditsiooni elus hoitud kihelkonnapäeva nime all ja seda tänu inimestele, kellele see oli ja on praegugi oluline. Kihelkonnapäeva on korraldatud iga kahe aasta järel. Selle korraldajad on olnud kihelkonna piiridesse kuuluvad omavalitsused: Sõmerpalu, Antsla ja Urvaste vald. Peale haldusreformi ühines Sõmerpalu vald Võru vallaga. Kihelkonnapäeva korraldamine on jõudnud tänaseks endise Sõmerpalu valla ehk Võru valla kätte.

Seekordsel kihelkonnapäeva teeb eriliseks see, et Urvaste kihelkond saab oma lipu. Selle õnnistab Urvaste koguduse õpetaja praost Üllar Salumets. Edaspidi lisatakse Urvaste kihelkonna lipp Urvaste kihelkonna üritustel Eesti ja valdade lippude kõrvale.

Lisa kommentaar