Katrin-Helena Melder: kuidas valmistada Issandale teed

Katrin-Helena Melder: kuidas valmistada Issandale teed

Õpetaja Katrin-Helena Melder (Foto: Katrin-Helena Melderi Facebooki leht)

„Tema peab kasvama, aga mina pean kahanema“ (Jh 3:30),“meenutab Järva-Jaani koguduse õpetaja assessor Katrin-Helena Melder ajalehes Eesti Kirik Ristija Johannese eeskuju, soovides, et sarnane elu- või südamehoiak kasvaks meis kõigis.

Oma kirjutises tuletab Katrin-Helena Melder meelde Ristija Johannese erilist ja ainukordset missiooni – rajada teed endast olulisemale ja suuremale isikule Jeesusele Kristusele. „Ta sai oma ülesandega suurepäraselt hakkama, jäädes ise teadlikult tagaplaanile,“ tuletab vaimulik meelde.

Ülesannet valmistada Issandale teed ja juhatada inimesi edasi Jumala juurde saab täita kõige igapäevasemates eluolukordades ja tegemistes, tõdeb vaimulik: „Valmistame teed Issandale siis, kui riiu, tüli või pahanduse keskel leiame võimaluse leppimiseks, mitte oma õiguse tagaajamiseks. Ka siis, kui eluraskuste ja katsumuste keskel näeme hoopis Jumala armu ja õnnistust, mis aitab seda kõike kanda ning eluraskustest läbi minna. Teeme Jeesuse jaoks tee tasaseks siis, kui võtame kuulda Jumala sõna ja selle järgi oma elu seame ning kui rääkimise asemel hoopis kaasinimest kuulame ja temaga kaasa mõtleme, palvetame. Sillutame teed ka sellega, kui ulatame oma abikäe ja aitame isegi siis, kui meilt abi paluda ei söandata. Valmistame teed, kui oma vigu tunnistame ja Jumala armu vastu võtame ning ka siis, kui elu ja maailma rahutuse keskel rahunõudjad oleme. Sillutame teed Jeesusele, kui väljendame Jumalale oma tänumeelt kõige hea eest, millega ta meid igal päeval hoiab ja õnnistab.“

Loe lähemalt:

Katrin-Helena Melder “Kuidas valmistada teed”, Eesti Kirik 07.12.2022

Lisa kommentaar