Kirikulehe värske video teeb tagasivaate Mustamäe kirikupäevadele

Kirikulehe värske video teeb tagasivaate Mustamäe kirikupäevadele

Eesti ühe noorema, Mustamäe koguduse lugu on kiriku misjoniülesande täitmise elav näide. Avar kirikuhoone on kerkinud sinna, kus kogudus tõesti oma kodu vajas. Nüüd juunis aga korraldati koos teiste ümbruskonna kogudustega nädalapäevad kestnud sisutihedad kirikupäevad, et ümbruskonna rahvale koguduste elu tutvustada ja julgustada igas eas inimesi üle kirikuukse astuma.

Nädal läks hästi korda, ütles Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse juhatuse esimees Jaana-Maria Unga, kes ise nende (öö)päevade sees tundus tõesti jõudvat kõikjale. Lisaks koguduse juhi vastutusele oli suures osas just Jaana kanda ka sündmuste koordineerimine, turundamine ja materjalide toimetamine-kujundamine. Rääkimata teiste sündmuse köögipoolel olnute inspireerimisest.   

Jaana-Maria Unga sõnul on Mustamäe kirikupäevade idee autor Leevi Reinaru. Möödunud aastal kavandati sündmust siiski tunduvalt väiksemamahulisemana. Siis aga hakati mõtlema: kirikunädal algab pühapäevaga ja lõpeb pühapäevaga. Programmi koostamisel lähtuti kõigest, millega koguduses tegeletakse – oma programm pidi olema nii lastele, noortele kui eakatele. „Lähtusime sellest, et mitte ainult meil endal oleks tore, vaid et meil oleks midagi ka ümbruskonnale pakkuda. Tahtsime anda sõnumi: tulge, vaadake, leidke võimalusi!

Idee järel sündis idee ja sündmused hakkasid kuju võtma, kuni lõpuks imestasid korraldajad isegi: kas tõesti selline tohutusuur kava, sellised esinejad – kas me saame selle kõigega hakkama? Tänaseks on vastus käes. „Nädal on läinud väga hästi, väga huvitavalt,“ võttis Unga kokku.

Programm oli küll detailideni paigas, kuid misjonitöö tegemisel peab olema ka loominguline, valmis spontaanselt tegutsema ja üllatusteks valmis olema. Nii tuli ilmsiks, et vaatamata igas vormis kuulutamisele, voldikutele ja plakatitele pole paljud ümbruskonnast Mustamäe kirikupäevadest siiski midagi kuulnud. Leevi Reinaru meenutas, et eakate kohtumisõhtu eel li pikk laud hea-paremaga kaetud, aga rahvast polnud kohal kuigi palju. Osalejad, just need, keda küla oodati, leiti istumas lähedusest pargipingilt. Teine huvitav kogemus oli konverents Tallinna Tehnikaülikoolis. Kui tavaliselt kiputakse teadust ja usku omavahel vastandama, siis tippteadlased ise on teist meelt. Konverentsil tõdeti hoopis, et sisukad ettekanded eri valdkondade teadlaste osalemisel ja võimalus mõtteid vahetada on just see, mida juba ammu on oodatud.

Leevi Reinaru lisas, et Mustamäe kirik on kerkinud ühe prohveti ennustatud paika.

Lisaks:

Ülle Reimann “Mustamäel toimusid kirikupäevad”, Eesti Kirik 22.06.2022

Meeldib 1

Lisa kommentaar