Kirikuvalitsus otsustas teha esmase rahaeraldise Ukraina toetamiseks, kogutakse kokku vabatahtlikke abistajaid

Kirikuvalitsus otsustas teha esmase rahaeraldise Ukraina toetamiseks, kogutakse kokku vabatahtlikke abistajaid

Ridala koguduse õpetaja Küllike Valk sai esimese abivajajatele mõeldud sokipaari valmis juba paari päeva eest (Foto: Küllike Valgu Facebooki leht)

Täna, 1. märtsil toimunud istungil otsustas EELK Konsistoorium eraldada Ukraina toetuseks esialgu 20 000 eurot, millest toetatakse Ukraina Saksa Evangeelse Luterliku Kiriku, Ukraina Kultuurikeskuse ja Luterliku Maailmaliidu tegevust Ukraina toetamisel. Osa summast jäetakse EELK diakooniafondi edasise toetustegevuse finantseerimiseks.

EELK sihtasutus Eesti Diakoonia kogub kirikuvalitsuse ülesandel rahalisi annetusi sõjakoldes olevatele inimestele ja andmeid, et saada ülevaade koguduste, allasutuste, laagrikeskuste ja teiste kiriklike ühenduste võimekusest sõjapõgenike majutamiseks, psühhosotsiaalse abi andmiseks ning muudest ressurssidest. Sihtasutuse juht Avo Üprus saatis eile, 28. veebruaril laiali ringkirja.

Sotsiaalministeeriumi vanemkaplan Katri Aaslav-Tepandi informeeris kogudusi ja allasutusi täiendavalt, et Eestisse saabuvate Ukraina sõjapõgenike abistamiseks vajatakse vene keelt kõnelevaid hingehoidjaid ja tugiisikuid. Sõjapõgenike abistamist koordineerib ja korraldab Sotsiaalkindlustusamet koostöös erinevate asutuste ja organisatsioonidega, strateegilise plaani koostab sotsiaalministeerium koos teiste ametkondadega.

Ukrainas asuvate luterlike kogudustega suhtlevad võimaluste piires nii konsistooriumi liikmed kui töötajad. Samuti hoiavad oma sõpruskogudustega Ukrainas sidet mitmed EELK kogudused ning toetavad abivajajaid otse.

Meeldib 1

Lisa kommentaar