Kogukonna eestvedaja Ivo Pill pälvis Valgamaa teenetemärgi

Kogukonna eestvedaja Ivo Pill pälvis Valgamaa teenetemärgi

Õpetaja Ivo Pill (Foto: ajaleht Eesti Kirik)

Sangaste koguduse õpetaja Ivo Pill sai kohaliku elu eestvedaja ja kogukonna inimeste eestseisjana Valgamaa teenetemärgi.

Vaimuliku teenetemärgi saajaks esitajad märkisid, et Ivo Pill on olnud aktiivne ja vaimuliku elu alalhoidja rohkem kui 30 aastat, hoolitsenud paari tuhande inimese ristimise eest Sangaste koguduses ja sama kaua olnud muinsusväärtusega kirikuhoone haldaja ja parandaja ning kohalikku kultuurielu rikastavate kontsertide korraldaja. Ta on projektide eestvedaja, hea koostööpartner kohalikule omavalitsusele.

Ivo Pill pole ainult kirikuõpetaja kitsas tähenduses, vaid karjane ja hingehoidja tervele oma kogukonnale, aitaja ja üheliitja ning tunneb hästi ümbruskonna inimesi. Ta tegutseb pühendunult ka sotsiaalvaldkonnas, korraldab Toidupanga tegemisi ja viib ise ka toidupakke abivajajatele.

Vaimuliku hobi on mootorrattasõit. Motomeeste vennaskond Ühissõit liikmena korraldab ta Sangastes augustikuiseid motomeeste kokkutulekuid.

Paraku langes seekordne Eesti Vabariigi aastapäev koos teenetemärgi üleandmisega päevale, mil Venemaa asus laialdasele rünnakule Ukrainas. Ajaleht Lõuna-Eesti Postimees vahendas, et see teeb kirikuisa nukraks ja vihaseks: “Kui võtab kätte sügaval rahuajal 21. sajandil üks riik ja ründab teist riiki ja rahvast, piirab ta sisse igast kandist, valmistab seda aastaid ette, siis ma ei oska muud öelda kui seda, mis Kristus ütles, et “te olete oma isast kuradist, sest teete oma isa himusi ja tahtmisi perra.” Kahjuks on maailma ajalugu täis näiteid, kus tugev rõhub nõrgemat ja õiglust ei ole kuskil. Nagu Sangaste vanasõna ütleb: “Kus on Õigus ja Kohus? Õigus ja Kohus on mõlemad Sangaste kalmistul.” Olid sellenimelised taluperemehed kunagi,” lausus Ivo Pill ning lisas: “Tahaks kõige paremat paluda taevaisa käest Ukraina rahvale, et nad suudaks tagasi lüüa vaenlase.”

Teenetemärk anti üle Nõuni kultuurimajas vabariigi sünnipäevale pühendatud vastuvõtul. Ajalehele Lõuna-Eesti Postimees lausus vaimulik, et autasu kuulub kogukonnale.

Palju õnne ja õnnistust tunnustuse puhul soovib auväärt vaimulikule ka e-Kirik!

Lisaks:

Kogukonna liitjast kirikuisa pälvis maakonna teenetemärgi, Lõuna-Eesti Postimees 24.02.2022

Lisa kommentaar