Rahvusvahelised kristlikud organisatsioonid kutsuvad ühiselt palvetama Ukraina pärast

Rahvusvahelised kristlikud organisatsioonid kutsuvad ühiselt palvetama Ukraina pärast

Euroopa Kirikute Konverents (EKK), Luterlik Maailmaliit (LML), Maailma Reformeeritud Kirikute Osadus (MRKO) ja Maailma Metodistlik Nõukogu (MMN) kutsuvad üles palvetama Ukraina konflikti lõpetamise ja sealsete inimeste pärast.

Neli rahvusvahelist kristlikku organisatsiooni on esitanud kutse Interneti-palveteenistusele, mis toimub tuhkapäeval, 2. märtsil kell 18.00 (Eesti aja järgi). Jumalateenistus toob kokku kristlased nii Ukrainast kui ka mujalt maailmast, kes otsivad rahu ja kestva konflikti lõppu.

„Kirikutel Euroopas ja kogu maailmas on aeg luua tugev solidaarsusliit inimestega, keda kohutab sõja mõju Ukrainas. See on aeg koguneda palvetama inimeste eest, kellel on võim teha otsuseid, mis päästavad elusid ja teevad võimalikuks rahu,” ütles EKK peasekretär dr Jørgen Skov Sørensen.

„Jeesus kutsub meid olema lootuse sõnumitoojad, kes töötavad rahu nimel. Kristlike kirikutena kutsume üles seda konflikti viivitamatult deeskaleerima, et Ukraina inimeste elud, inimõigused ja väärikus oleksid kaitstud,” ütles LMLFi peasekretär Anne Burghardt.

„Kuna Pühakiri julgustab meid kurjast eemale pöörduma ja head tegema, rahu otsima ja selle poole püüdlema (1Pt 3:11), peame sellist provotseerimata rünnakut kurjaks ja püüame teha kõik endast oleneva, et sellele vastu seista. valmistudes samal ajal abistama neid, keda see mõjutab,” ütles MRKO kollegiaalne peasekretariaat, kuhu kuuluvad Hanns Lessing, Philip Peacock ja Phil Tanis.

“Hoolimata Ukrainas toimuvast usun ma endiselt, et rahvusvaheline üldsus saab midagi muuta, kui me töötame ühiselt rahu nimel piirkonnas,” ütles MMN peasekretär dr Ivan Abrahams. Üleskutses palvetada Ukraina ja sealsete inimeste eest märgivad neli kristlikku organisatsiooni, et sõjaline rünnak ohustab ukrainlaste elusid ning rahu kogu Euroopas ja mujal. “Kriis on kiireloomuline ja nõuab ülemaailmse kristliku kogukonna tähelepanu ja solidaarsust.”

Luterlik Maailmaliit ühendab 148 luterlikku kirikut, mis esindavad enam kui 77 miljonit kristlast üle maailma. Maailma Reformeeritud Kirikute Osadus koondab enam kui 230 liikmekirikut, mis esindavad 100 miljonit kristlast. Euroopa Kirikute Konverents on 114 õigeusu, protestantliku ja anglikaani kiriku osadus. kogu Euroopast. Maailma Metodistlik Nõukogu hõlmab 80 liikmeskirikut kuuel kontinendil.

Lisa kommentaar