Kristo Hüdsi seati pidulikult Lääne-Nigula koguduse õpetajaks

Kristo Hüdsi seati pidulikult Lääne-Nigula koguduse õpetajaks

Lääne-Nigula koguduse värske õpetaja Kristo Hüdsi esireas koos oma eelkäija õp Leevi Reinaruga, taamal kolleegid Lääne praostkonnast (Foto: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht)

Täna, 15. oktoobril seadis peapiiskop Urmas Viilma Lääne-Nigula koguduse õpetajaks Kristo Hüdsi. Peapiiskoppi assisteerisid pidulikul ametitalitusel praost Kaido Saak ja Lääne-Nigula koguduse senine kauaaegne õpetaja Leevi Reinaru. Lisaks teenisid kaasa praostkonna vaimulikud ja emeriitvaimulikud Illimar Toomet, Peeter Krall, Ants Leedjärv ning diakon Leo Lekarkin. Ilmikabilisena teenis Andres Krumme Nõva kogudusest ja oikumeenilise külalisena Haapsalu metodisti koguduse pastor Rauno Ojassoo.

Tervituskõnega esines ka Lääne-Nigula vallavanem Aivar Riisalu. Kirjaliku tervituse saatis Soomest õpetaja Kristo Hüdsile piiskop Tiit Samumäe ja kohapeal tervitas abipraost Küllike Valk. Tervitusi tõid ka teiste praostkonna koguduste esindajad ja kirjalikult tervitasid sõpruskoguduse Soomest. Muusikaga teenisid teenistusel kaasa organistid Helle Reinaru ja Tooni Leedjärv, laulsid Lääne-Nigula koguduse ansambel Doxa, Nõva koor ja Noarootsi naistrio. Pärast jumalateenistust oli kaetud kohvilaud kirikus.

Õpetaja Kristo Hüdsi määrati konsistooriumi poolt Lääne-Nigula koguduse õpetajaks 1. juunil.

Allikas: peapiiskop Urmas Viilma Facebooki leht

Lääne-Nigula kirik (Foto: Leevi Reinaru Facebooki leht)

Loe lisa:

Andra Kirna “Kirikuõpetaja Kristo Hüdsi peab lugu rulasõidust”, Lääne Elu 15.10.2022

Rita Puidet “Kristo Hüdsi valiti kodukiriku vaimulikuks”, Eesti Kirik 25.05.2022

Lisa kommentaar