ETV tutvustab kuuel pühapäeval Saaremaa kirikuid

ETV tutvustab kuuel pühapäeval Saaremaa kirikuid

Püha Jakobi kirik Saaremaal (Foto: EELK arhiiv)

Alates homsest, 16. oktoobrist saab ETV-s “Tähendamisi” saatesarjas vaadata lühilugusid kuuest Saare maakonna pühakojast: Kihelkonna, Püha, Muhu, Kaarma, Kuressaare ja Valjala kirikutest.

Saade on ETV eetris pühapäevahommikuti kell 9 ja kordusena kolmapäeviti kell 14. Igas umbes 5 minuti pikkuses saates tutvustab pühakoda koguduse õpetaja, kus räägib paarist koguduse jaoks olulisest märksõnast või sündmusest. Olulisel kohal on ka kaunid vaated kirikutest. Lisaks kvaliteetsele kaamerapldile on viimasel ajal tehtud ka droonivõtteid.

Homme 16. oktoobril tutvustab Kihelkonna Mihkli kirikut õpetaja Rene Reinsoo. 23. oktoobril on tele-eetris saade Püha Jakobi kirikust, kus räägib praost Anti Toplaan; 30. oktoobril on saade Muhu Katariina kirikust ja kõnelevad koguduse juhatuse liikmed Mari Luup ning Kadri Tüür; 6. novembril räägib Kaarma Peeter-Pauli kirikust õpetaja Hannes Nelis, 13. novembril Kuressaare Laurentiuse kirikust Anti Toplaan ja 20. novembril Valjala Martini kirikust Hannes Nelis. Tulevikus on saate „Tähendamisi“ meeskonnal plaanis jäädvustada ka teiste Saaremaa kirikute lood. 

ETV saatesarjas „Tähendamisi” tehakse tsüklit „Kirik keset küla” juba neljandat aastat. Selle aja jooksul on jäädvustatud üle saja Eestimaa pühakoja lood. Lisaks saate autorile ja toimetajale Aivi Parijõele on telesaate meeskonnas režisöör Mati Kark, operaator Heini Heinlaid ja helitehnik-valgustaja Lauri Kulpsoo. Saatesari valmib koostöös Eesti Kirikute Nõukoguga.

Lisa kommentaar