Õpetaja Jaan Tammsalu toob õismäelastele kiriku koju kätte

Õpetaja Jaan Tammsalu toob õismäelastele kiriku koju kätte

Haabersti Päevakeskuses (Õismäe tee 24) alustab 20. oktoobril kell 10.10 tasuta loengute sari „Hoolt kanda ka hinge eest“, mida hakkab läbi viima Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu.

Plaanitavast loengusarja ideest räägib Tallinna Jaani koguduse ja kiriku Facebooki lehel õpetaja Tammsalu nõnda:

„Kui Jaan 25. detsembril ilma isata Õismäel linnaosa korraldatavale jõuluüritusele kõnelema saabus, siis küsis linnaosavanem minu käes, kuidas selle eest tasuda. Viskasin oma saarlase nalja, et „ehitage siia kirik, mida muud te ikka saate teha, raha mulle maksta ei saa“. Ma ehmusin päris ära, kui põlema see mees läks. Ta ütles mulle hetkegi mõtlemata: „Ma olen ammu mõelnud, et siin peaks üks kirik olema.“

Õismäe on tõepoolest väga suur linnaosa. Aga kui mõelda, et ühel pool on Harkujärve kirik, teisel pool Mustamäe kirik, siis võib-olla see liiklus ikka nii halb ei ole, et sinna ei jõuaks. Kindlasti saab Õismäelt ka päris hästi kesklinna, kus on palju kirikuid.

Rääkides peapiiskopiga ja uuesti linnaosavanemaga, jahtusime me kõik maha ja mõtlesime, et kõigepealt harjutame selle piirkonna inimesi kirikliku tegevusega. Haabersti Päevakeskuses hakkab olema alates oktoobri lõpust kaks korda kuus kella 10.10–11.11 tunnine mõtisklus erinevatel teemadel.

Üks eestlastele tuttav ütlus on „Sina pead oma hinge eest hoolt kandma“ ja sarnane pealkiri on ka loengute sarjal. Katsume sellega liikuda kuni kevadeni. Võtame läbi leerikursuse põhiteemad: Meie Isa palve, kiriku olemus, kümme käsku ja mõnedki muud asjad veel. Kella 11.11-ks on minu jutt lõppenud ja kui on küsimusi, siis vastan nendele meeleldi. Nii et kirik tuleb koju kätte. Meeldivas soojas ruumis räägime lihtsas vormis asjadest, mida veidi keerulisemalt räägitakse ehk leerikoolis, ja tõstame taset kindlasti, kui tuleb välja, et seda oleks mõtet teha.

Esialgu hakkan seal ise käima. Kui nõudlus läheb suureks, siis küllap vajan ka lisaabi. Aga alguse teen ise.“

Võib olla pilt järgmisest: 6 inimest ja tekst

2424

1 kommentaar

1 jagamine

Meeldib

Kommenteeri

Jaga

Lisa kommentaar