Piiblikoolid alustavad nii Tartus kui Tallinnas, lektoriteks on vaimulikud üle Eesti. Registreeri juba täna!

Piiblikoolid alustavad nii Tartus kui Tallinnas, lektoriteks on vaimulikud üle Eesti. Registreeri juba täna!

 „Piibel on rikkalik raamat, kust hingepidet, õpetust ja juhiseid leiab igapäevaelu igaks sammuks ja hetkeks. Julgustan kõiki piiblikooli tulema, et võiksime üheskoos veelgi enam Jumalat tundma ja usaldama õppida,“ kutsub Tallinna Toompea Kaarli koguduse abiõpetaja Kaisa Kirikal. Alustamas on kaks piiblikursust: nädala pärast alustab esmaspäeva õhtuti kursus Tartu Pastoraadis ja alates oktoobrist on laupäeva hommikuti kursus ka Tallinnas Kaarli Kooli ruumides.

Tartu Pastoraadi piiblikooli uus kursus algab 19. septembril kell 18.00.

“„Piiblikooli teoloogiline lähe on Rm 10,17: „Usk tuleb kuulutusest, kuulutus aga Kristuse sõna kaudu.“ Jumala Sõna kuulmata ja seda tundmata ei saa tekkida päästev ja viljakandev usk. Seepärast on Piibli sõnumi kuulmine ja mõistmine elu ja surma küsimus,“ seisab Tartu Pastoraadi piiblikooli tutvustuses.

Pastoraadi piiblikoolis saab 35 esmaspäeva õhtul ülevaate Piibli põhisisust, kesksetest sündmustest ja tegelastest ning peamistest õpetustest. Kohtumised on esmaspäeviti kell 18.00-20.30 Tartu Pastoraadis (Riia 22a) või interneti vahendusel. Programm on mõeldud täiskasvanutele, arvestab nii algaja kui ka edasijõudnuga ega nõua akadeemilisi eelteadmisi. Piiblikooli on oodatud kristlased kõikidest konfessioonidest ja loomulikult needki, kes ei ole ennast ühegi kirikuga veel sidunud või Piiblist üldse midagi kuulnud.

Piiblikooli tunde peavad lektorid üle Eesti, kes on peamiselt EELKst, aga ka teistest konfessioonidest: Urmas Viilma, Arne Hiob, Leho Paldre, Randar Tasmuth, Peeter ja Urmas Roosimaa, Joel ja Kristjan Luhamets, Enn Auksmann, Eenok Haamer, Aare Kimmel ning Taavet Taimla.

Registreerinime kursusele on kuni 14.09.2022.

Täpsem info tartupastoraat.ee/piiblikool.

Tallinnas Kaarli Kooli ruumides (Toompuiestee 4) algab 1. oktoobril kell 10.00 piiblikool “Piibel algusest lõpuni”.  Tunnid toimuvad laupäeviti keskeltläbi paar korda kuus. 

„Inimese usuelu võib võrrelda puuga, mis nii sõnade kui ka tegudega peaksid Jumalale meelepäraseid vilju kandma. Need, kes on aianduse või põllundusega tegelenud, teavad, et viljad ei sünni iseenesest. Selleks, et sügisel saaks saaki koguda, tuleb esmalt hoolsalt tööd teha — külvata, väetada ja kobestada, hiljem kasta, pügada ja rohida. Nii on ka inimese hingepõlluga: sellele tuleb külvata ja külvatu eest hoolitseda, et kasvaksid Jumalale meelepärased vaimuviljad. Üks viis oma hingepõllu eest hoolt kanda on tulla 1. oktoobril alustavasse piiblikooli,“ seisab Piiblikooli tutvustuses. 

Piiblikooli on oodatud igaüks, kes soovib süveneda pühakirja ja selle läbivasse sõnumisse, saada ülevaadet piibli suurematest sündmustest, tegelastest ning sellest, mida kirik õpetab. Piibli sisu seletavad õppeaasta jooksul lahti erinevad vaimulikud ja teoloogid, teiste seas näiteks Matthias Burghardt, Arho Tuhkru, Ove Sander, Jaan Lahe, Patrik Göransson, Randar Tasmuth ja teised. 

Õppepäevad algavad kell 10 hommikul ning lõpevad ca kella 14 ringis ning sisaldavad lisaks loengutele ka kohvipause, et oleks võimalik ennast vahepeal ka sirutada ja teiste kaasõpilastega mõtteid vahetada ning suhelda. Täpsem info toimumiskuupäevade ja piiblikooli annetuse kohta on leitavad Kaarli koguduse kodulehel:

www.kaarlikogudus.ee/piiblikool-piibel-algusest…/.

Vaata lisa:

Tartu Pastoraadis alustab Piiblikooli uus kursus, Eesti Kirik 14.09.2022

Lisa kommentaar