Riigi teenetemärgi saavad ka kohalikku ellu ja vabakonda panustanud kiriku esindajaid

Riigi teenetemärgi saavad ka kohalikku ellu ja vabakonda panustanud kiriku esindajaid

Valgetähe 2. klassi teenetemärk (Foto: Vabariigi Presidendi kantselei)

„Iseseisvuspäeva eel tänab Eesti Vabariik oma teenetemärkidega inimesi, kelle sihikindlus, ennastsalgavus, pühendumus, leidlikkus või looming on eeskujuks paljudele teistele ning on muutnud kogu Eesti paremaks, hoolivamaks, märkavamaks, ettevõtlikumaks,“ kirjutas president Alar Karis riigi teenetemärkide andmise otsuse eessõnas. 

„Teenetemärgid on tunnustus Eesti inimestele ja meie sõpradele välismaal, kes oma tegevusega on hoidnud meie põhiseaduse sõna ja mõtet, et Eesti riik on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele, kaitseks sisemisele ja välisele rahule ning pandiks praegustele ja tulevastele põlvedele nende ühiskondlikus edus ja üldises kasus,“ rõhutas riigipea. 

Kohaliku elu ja vabakonna edendajana pälvisid tänavu teenetemärgi tegevuse eest vaimuliku ja ajaloopärandi talletajana Tartu praost, Tartu Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming, kirikukunsti tutvustaja ja ohustatud kunstipärandi konserveerimise üks eestkõnelejaid, Eesti Kunstiakadeemia professor Hilkka Hiiop, Taagepera kogukonna eestvedaja, pikaaegne Taagepera Jaani koguduse juht Tõnis Järv. Samuti pälvis teenetemärgi Väliseesti Muuseumi rajamise üks eestvedajaid ja muuseumi peaarhivaar Piret Noorhani, kes oli ka paari nädala eest toimunud eestikeelse kirikulaulu ja kiriku lauluraamatu teemalise konverentsi üks korraldajaid. Valgetähe teenetemärgi saab ka Eesti Kirikute Nõukogu eluväärtuste ja eetika töövaldkonna projektijuht ning psühholoog Karmen Maikalu, kes on aastaid olnud laste vaimse tervise ja heaolu üks eestkõnelejatest.

Kokku saab tänavu riigi teenetemärgi 148 inimest.

Loe lisa:

Valgetähe teenetemärgi saanud praost Ants Tooming: tunne on kohmetult tänulik, Tartu Postimees 21.02.2022 

Lisa kommentaar