Ridalas peeti laulupäeva

Ridalas peeti laulupäeva

Piiskop Tiit Salumäe õnnistamas kogudust Ridalas 23.07.2022 (Foto: Illimar Toomet)

Laupäeval, 23. juulil toimus Ridalas EELK Lääne praostkonna laulupäev, Läänemaa eakate suvepäev ja Ridala kihelkonnapäev.

Päev algas laadaga ning koosoleku pidasid Läänemaa pensionärid. Muusikat tegi Hanila kapell. Kõigile laulupäevast osavõtjatele pakuti suppi, mille valmistasid Kaitseliidu Lääne maleva Naiskodukaitsjad.

Kell 14 algas Ridala kirikus EELK Lääne praostkonna laulupäev. Kontserdi kunstiline juht oli Lia Salumäe. Laulsid Haapsalu toomkoor, dirigendid Sirje Kaasik ja Lia Salumäe; Haapsalu segakoor, dirigent Lia Salumäe; Kullamaa koor, dirigent Ivi Küla; Lääne-Nigula koor Doxa, dirigent Helle Reinaru; Martna koor, dirigent Kaie Krüüts; Nõva segakoor, dirigent Danguole Tamberg; Ridala kirikukoor, dirigent Lia Salumäe ja külaliskoorina Kärdla kirikukoor, dirigent Endrik Üksvärav.

Piiskop Tiit Salumäe tervitas kokkutulnuid Psalm 96 sõnadega “Laulge Issandale uus laul, laulge Issandale, kõik maailm! Laulge Issandale, kiitke tema nime, kuulutage päevast päeva tema päästet! Taevad rõõmustagu ja maa ilutsegu, kohisegu meri ja mis seda täidab!” Tema sõnul on eesti rahvas laulnud oma mured rõõmudeks ja lootusetuse võiduks. Laulupidu on püramiid, mis on ehitatud kodu, kogukonna ja koguduse lauluarmastusele. Niihästi rahvuslipp kui kirik ja vaimulik muusika on elanud üle tõsised ajaproovid. Täna võime olla tänulikud vabaduse eest.

“Palvetame täna Ukraina eest, kus naaberriik on alustanud sõda. Palvetame kaasmaalaste eest Venemaal ja eriti suures ohus oleva Peterburi Jaani kiriku pärast. Meie osa täna on laulda rõõmsa südamega auks Loojale. Sellest vaimust kantuna ütlen teile kõigile tere tulemast. Ütlen seda kõigile muusikutele, kes olete teinud kümneid tunde tööd ja käinud lauluproovides ja teile kõikidele kuulajatele lähedalt ja kaugelt ning tänan kuulajaid osavõtu eest ja koore ja koorijuhte laulu eest. Hoidke oma tervist ja laulurõõmu,” soovis piiskop Salumäe.

Tänusõnad ja lõpupalve pidas EELK Lääne praostkonna praost Kaido Saak. Teadustaja oli Eliisabet Roosvald. Vahelugemised ütles abipraost Küllike Valk.


Meeldib 1

Lisa kommentaar