Selle nädala Vikerraadio hommikumõtiskluste kaasteeline on Eve Kruus

Selle nädala Vikerraadio hommikumõtiskluste kaasteeline on Eve Kruus

Õpetaja Eve Kruus (Foto: ajaleht Eesti Kirik)

Alanud nädalal mõtiskleb koos Vikerraadio kuulajatega Tallinna Jaani koguduse abiõpetaja Eve Kruus. Esmaspäeval, 15. augustil avas vaimulik kuulajatega rukkimaarjapäeva tähendust, leides, et Neitsi Maarja surmapäeva tähistamine just rukkikülviks parimal ajal on sügavalt sümboolne: nii nagu talupoja põhitoidus leib kustutab nälja ja kingib elu, on Maarja olnud elu andjaks Jeesusele, kes on enda kohta kujundlikult öelnud Elu Leib.

Teisipäeval, 16. augustil kõneles vaimulik elu lõpust: kuidas leida lohutust, kui surma palge ees tundub, et Jumal on ebaõiglane? Nii mõnigi meist ju arutleb, et pole õiglust: korralikud inimesed lahkuvad varakult, halvad ja ülekohtused saavad aga mõnikord pika elutee käia.

Vaimulikud hommikumõtisklused on üks osa hommikusest raadioprogrammist (Vikerraadios argipäeviti kell 6.35, nädalavahetusel kell 7.35, Klassikaraadios argipäeviti kell 7.15), mis valmivad alates 1989. aastast koostöös Eesti Kirikute Nõukoguga ja saated on eetris nädalaste tsüklitena, et järgemööda saaksid sõna kõikide liikmeskirikute ning koguduste esindajad.

Mõtisklusi saab järelkuulata aadressil: http://vikerraadio.err.ee/l/vikerhommik/rubriigid/hommikumotisklusF

Lisa kommentaar