Tallinna Toomkooli direktor Egle Viilma pälvis Tallinna teenetemärgi

Tallinna Toomkooli direktor Egle Viilma pälvis Tallinna teenetemärgi

Tallinna Toomkooli direktor Egle Viilma (Foto: EELK arhiiv)

Tallinna Linnavolikogu otsustas 05. mail toimunud istungil teenetemärkide saajad. 22 inimese seas pälvis tänavu Tallinna teenetemärgi ka Tallinna Toomkooli direktor Egle Viilma, kes pälvis tunnustuse ajaloolise, 700 aasta vanuse Tallinna Toomkooli eestvedamise, kultuuripärandi hoidmise ja edendamise eest.

Tallinna Toomkool on XIII sajandil asutatud ning XX sajandil keeruliste ajaloosündmuste mõjul tegevuse katkestanud Tallinna Toomkooli (Domschule zu Reval) tegevuse jätkaja. Tallinna Toomkool on Eesti vanim tegutsev kool, mida on esmakordselt mainitud Taani kuninga Erik VI Menvedi poolt välja antud kooliprivileegi ürikus 3. jaanuaril 1319. aastal.

Täna Tallinna vanalinnas kahes koolihoones tegutsevas Tallinna Toomkoolis on kristlik väärtuskasvatus (ladina- ja saksakeelsed mõtteterad, usuõpetus, kaplan), sõbralikud inimsuhted, inglise keele süvaõpe emakeele meetodil 1. klassist huviringina (5 tundi nädalas), eraldi poiste ja tüdrukute väikese õpilaste arvuga klassid (kuni 16 õpilast igas klassis). Olulisel kohal on keelteoskus, reaalained, koorilaul, folkloor ja rahvatants.

Palju õnne ja õnnistust tunnustuse puhul ka e-Kiriku toimetuse poolt!

Lisa kommentaar