Tiina Klement Mustamäe kirikupäevade eel: “Jumala ja teiste koguduste abiga saame hakkama!”

Tiina Klement Mustamäe kirikupäevade eel: “Jumala ja teiste koguduste abiga saame hakkama!”

Õpetaja Tiina Klement (Foto: EELK arhiiv)

Kui Mustamäe koguduse õpetaja Tiina Klement käis linnaosa juhtidele kirikupäevade ideed tutvustamas, võeti see kahel käel vastu. Tõdedes, et koroonaaeg on inimestele põhjustanud vaimseid probleeme, nähti nende leevendamisel kogudus(t)es head partnerit. 

Kirikupäevad “Usk, lootus, armastus” algavad pühapäeval, 12. juunil ja lõpevad nädala pärast pühapäeval, 19. juunil. Kristlikku usku, kultuuri ja koguduste igapäevaelu tutvustav meeleolukat teemanädalat korraldavad EELK Maarja Magdaleena kogudusEELK MisjonikeskusMustamäe Kristlik VabakogudusEMK Tallinna Lootuse kogudus ja EKNK Vineyard Tallinna kogudus, kaasa löövad nii vaimulikud kui ilmikud mitmetest EELK kogudustest üle Eesti.
Kirikupäevade hea energia on mõeldud jagamiseks tervele kogukonnale ning igas eas osalistele – üritusi on aju treenivast konverentsist sportliku jalutuskäiguni, aktiivsetest töötubadest nauditavate kontsertideni; leidub võimalust osalisena kuulata, vaadata ja kaasa mõelda, aga ka ise oma talentidega rahva ette astuda. Kirikupäevade avajumalateenistuse ja teemanädalat lõpetava kontsertjumalateenistuse vahele mahub mitmeid eriilmelisi jumalateenistusi, palvusi ja ka palverännak Mustamäel.

Tallinnas luteri kirikutest noorim kirik on juba praegu saamas mustamäelaste kogukonnakeskuseks. Ehkki avaras ja valgusküllases hoones ootavad sisetööd veel lõpetamist ja kirik pühitsemist, saab eelolevate sündmuste raames ka valmivat maja uudistada.

Mustamäe koguduse õpetaja Tiina Klement kinnitas ajalehele Eesti Kirik, et kogudus on päevade korraldamisel kogu jõuga panustamas, abiks hulk sihikindlaid vabatahtlikke teistest kogudustest ja partnerkirikutest. Oma õla on päevade õnnestumisele alla pannud ka EELK Misjonikeskus eesotsas selle juhi Leevi Reinaruga ning tema meeskonna vaimulikku tuge hindab koguduse õpetaja kõrgelt: „Kui Jumala Vaim on Leevit puudutanud seda tegema, siis Jumala ja teiste koguduste abiga saame ka meie hakkama,“ ütles ta.

Mustamäe kirikupäevade korraldamisel lööb lisaks linnaosas 2011. aastast tegutsevale luteri kogudusele kaasa veel kolm kogudust, sealhulgas alles möödunud aasta oktoobris asutatud metodisti kiriku Lootuse kogudus. Kirikupäevade nimi „Usk, lootus, armastus“ peegeldab nende eesmärki: inimeste usu kasvamine, hingeõnnistus ja lootusrikas elu armastuse vaimus.

Sel aastal 60 aasta juubelit tähistavas Mustamäe linnaosas on elanikke üle 65 tuhande, mida on rohkem kui mõnes linnas. Linnaosavalitsusega on kogudusel hea koostöö ning nad on nõu ja jõuga toetamas ka kogukonda ühendavate kirikupäevade korraldamist. Programmist peaks midagi kaasahaaravat leidma nii kristlased kui needki, kes muidu kirikust või selle tegemistest seni veel kaarega mööda käivad.

18. juunil oodatakse mustamäelasu Männi parki linnaosa juubeli grillipeole. Tallinna tehnikaülikoolis peetakse aga neljapäeval, 16. juunil konverents „Usk ja teadus“, kus ettekande peavad Peeter MüürseppToomas JürgensteinKalev Tarkpea ja Jaan Lahe, raamatukogus saab alates neljapäevast, 9. juunist saab vaadata Eesti Piibliseltsi näitust „Pühakiri – käsikirjast eestikeelse Piiblini“. Laupäeval, 18. juunil on vähetuntud autoreid tutvustav loominguõhtu ning sellele järgnev regilauludega jumalateenistus Maarja Magdaleena kirikus. Programmist ei puudu ka Mustamäe põnevaid paiku tutvustav palverännak. 

Misjonipäevade avajumalateenistusel 12. juunil teenib Mustamäe kirikus Tartu Pauluse koguduse õpetaja Kristjan Luhamets, lõpujumalateenistusel 19. juunil misjonikeskuse nõukogu liige piiskop Joel Luhamets. Igaks päevaks kogutakse ise jõudu hommikupalvustelt, mida viivad omanäoliselt läbi eri koguduste esindajad. Igal tööpäeva õhtul on kirikus kontsertpalvus.

Kirikupäevade kavas on mõeldud imikutest eakateni. Paljud üritused tõlgitakse Lootuse koguduse abiga vene ja Vineyardi koguduse abiga inglise keelde.

Mustamäe kogudus ootab kiriku ehituseks jätkuvalt annetusi EELK Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse kontole EE241700017003221206 Luminoris või kontole EE757700771000677814 LHVs.

Loe, kuula ja vaata lisaks:

Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse Facebooki leht

Pereraadio saade sarjast “Meie Misjon”: 03.03.2022 Juunis toimuvad Mustamäe kirikupäevad “Usk, lootus, armastus”

Rita Puidet “Läheme ususeemet külvama”, Eesti Kirik 01.06.2022

Meeldib 1

Lisa kommentaar