Veebisaates jagas muljeid kirikukogult värske juhatuse liige Riivo Sinijärv

Veebisaates jagas muljeid kirikukogult värske juhatuse liige Riivo Sinijärv

26. aprillil toimunud EELK XXXI Kirikukogu 2022. aasta kevadisest istungjärgust, seal kõneldust ja otsustatust vestlevad veebisaates “Taevas tuleb appi!” kirikukogu juhatuse liige Riivo Sinijärv ja õpetaja Toomas Nigola.

Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse juhatuse esimees ja kirikukogu värske juhatuse liige Riivo Sinijärv on senises eus olnud mitmetes vastutusrikastes ametites ja rääkis saates põgusalt nii neist kui ka teekonnast kristlasena, nüüd lisaks ka kirikukogu liikmena.

Saatejuht palus külaliselt hinnangut võrreldes teiste esinduskogudega ja ka muljeid esimestelt istungitelt. Sinijärve sõnul oli talle üllatuseks ja mõttekohaks terav arutelu palkade ümber ja mõistagi kirikuõpetajate madalad palgad. “Peaksime kõik mõtlema, kuidas saaksime maksta oma kirikuõpetajatele vähemalt vabariigi keskmise palga.” Finantseerimist puudutasid ka usuteaduse instituuti ja diakooniahaiglat puudutavad otsused, mille paremaks finantseerimiseks ühel juhul loodi, teisel juhul kaotati sihtasutus. Tähtis on aga see, et töö läheb edasi.

Meeldejääv oli peapiiskop Urmas Viilma ettekanne, kus ta puudutas ka sõda ja tõi saadikute ette laiema pildi – mida saab teha igaüks, et olla kriisiolukordadeks paremini valmis.

Meeldib 1

Lisa kommentaar