Anti Toplaan soovitab liikumisteraapiat

Anti Toplaan soovitab liikumisteraapiat

Õpetaja Anti Toplaan (Foto: Anti Toplaane Facebooki leht)

Saarte praost, Kuressaare koguduse õpetaja Anti Toplaan ei jäänud 1. jaanuaril koju diivaninurka plaane säädima, vaid tõmbas viivitamata jalga jooksutossud. Facebooki postituse tegi ta alles pärast pikemat, täpsemalt 42 kilomeetri pikkust karastavat sörki – ja ikka selleks, et liikumisest saadud head energiat teistelegi soovitada.

“Aasta esimesel päeval seatakse uusi sihte, mille poole tuleb liikuda püsivalt, hoides võimalusel oma pilku seatud eesmärgi suunas ka siis, kui see tundub olevat kättesaamatus kauguses. Kuna alanud aasta on kuulutatud liikumisaastaks, otsustasin pärast uue aasta jumalateenistust vahetada vaimuliku riided jooksuvarustuse vastu, ning panna oma vaim ja keha pärastlõunal proovile ei vähem ega rohkem kui maratonidistantsil,” kirjutas ta.

Hiljutise sporditrauma tõttu ja libedaid teid arvestades ta seekord tulemust püüdma ei läinud, kuid eesmärgiks oli võit enda üle. Kehalise pingutusega kaasneb Toplaane kinnitusel ka vaimne virgutus: “Umbes kolme ja poole tunniga sai veelkord kinnitatud tõsiasi, et maraton ei ole naljaasi, ning selle jooksul suudad nii vaimselt kui füüsiliselt läbi elada elukaare erinevad etapid. Mentaalses mõttes on hea juba aasta alguses elada läbi tõsine väljakutse selleks, et tunda rõõmu igast järgnevast päevast, mille kulgu ei tea meist keegi teele asudes ette.”

Vaimulik kutsub liikuma, igaüht talle jõukohasel viisil: “Kindlasti ei soovita neil, kelle uusaasta lubaduse hulgas on sagedasem kehaline tegevus, alustada nii pikast teekonnast, kuid inimene on loodud liikuma jõukohasel ja loomulikul viisil, võimalikult palju vabas õhus ja heas seltskonnas. Julgen seda soovitada rohkem kui mistahes teraapiaid, kuna see avab meie meeled ja aitab seada uusi sihte. Nii vähendame oluliselt ka arstide koormust.” Anti Toplaan kutsus üles: “Soovin kõigile head liikumisaastat ja kohtumiseni nii kõnni- kui spordirajal!”

Lisa kommentaar