ERR tõdeb: kristlikke erakoole tuleb perede soovil aina juurde

ERR tõdeb: kristlikke erakoole tuleb perede soovil aina juurde

Kaarli Kooli tunnuslause on “Puu, mis kannab head vilja” (Foto: Kaarli Kooli koduleht)

Kristlike erakoolide juhtide sõnul soovib nende koolidesse õppima minna järjest rohkem neid lapsi, kes on alustanud kooliteed mõnes suuremas koolis. Kristlikke koole tuleb veel juurdegi, kirjutab ERR.

Toomkooli õpilaste hulgas on aasta-aastalt rohkem neid, kes on vahetanud suure kooli väiksema vastu. 

Toomkoolis on 240 õpilast, õppetöö käib kahes hoones ning ettevalmistusi tehakse kooli ajaloolise hoone renoveerimiseks. Toomkooli mainiti esmakordselt aastal 1319, kool taasavati 2011. aastal.

Kaarli Kool alustas põhikoolina 2013. aastal, 10. klass alustas eelmisel aastal Rocca al Mare kooli õppekohana. Sellest õppeaastast on Kaarli kool ametlikult gümnaasium. Koolis on kokku üle 200 õpilase ja lasteaias käib vähem kui 100 last.

Luterlikud erakoolid tegutsevad ka Tartus ja Põlvas.

“Nad soovivad vaiksemat koolikeskkonda, personaalsemat lähenemist,” rääkis ERRile Tallinna Toomkooli direktor Egle Viilma. “Kui küsida lastevanematelt, siis põhjus, et suures koolis võib olla tihti raske ja väiksem kool pakub turvatunnet neile.”

“Me kasvame koos. Me õpime eraldi, aga meil on see reaalne kokkupuude. Näiteks needsamad gümnaasiumi õpilased on meil vahel lasteaias abiks, suhtlevad algklassidega .Väikeste jaoks on ääretult oluline näha neid suuri ees,” kommenteeris Kaarli kooli direktor Signe Aus.

Artiklis oli juttu ka õigeusu kiriku Püha Johannese koolist, kus käib üle 500 õpilase. Järgmisel aastal lisandub ühte alles renoveerimist ootavasse majja Püha Tarkuse kool, mis alustab sellel aastal eelkoolina. Eelkoolis on eesti- ja ukrainakeelne rühm.

Loe lisa:

Anne Raiste “Kristlikke erakoole tuleb aina juurde”, 03.09.2023

Lisa kommentaar