Euroopa Kirikute Konverents otsib uut peasekretäri

Euroopa Kirikute Konverents otsib uut peasekretäri

Euroopa Kirikute Konverents

Euroopa Kirikute Konverents (CEC) otsib endale uut peasekretäri. Ametikohale kandideerimise tähtaeg on 15. jaanuar 2024.

Brüsselis töötav peasekretär peaks juhtima CEC-i ning koordineerima selle rahvusvahelise organisatsiooni tööd. See eeldab CEC viimaste aastate strateegilise kursi (The Call and Witness Strategy, 2021) elluviimist ja hoidmist, tegelemist liikmekirikute ootustega, nagu need on väljendatud CEC-i põhikirjas ja käesoleva aasta juunis Tallinnas kogunenud peaassamblee aruannetes (All One in Christ, 2023). Peasekretäril on tugevad juhtimisoskused, et juhtida mitmekülgset, rahvusvahelist ja mitmekultuurilist, suure hulga sidusrühmadega organisatsiooni. Peasekretär võib olla ilmik või ordineeritud ning tal peab olema oikumeenilise, rahvusvahelise ja kultuuridevahelise koostöö ja dünaamika kogemus.

CEC on kasvav osaduskond, mis ühendab dialoogiks, propageerimiseks ja vastastikuseks julgustuseks 114 õigeusu, protestantliku ja anglikaani/vanakatoliku traditsiooni kirikut üle kogu Euroopa. CEC kerkis esile rahutagamistööna 1959. aastal, eesmärgiga ühendada külma sõja ajal Ida- ja Lääne-Euroopa. See esialgne missioon viib meid edasi ka täna, kui jätkame sildade ehitamist inimeste, kirikute ja Euroopa institutsioonide vahel.

CEC pakub rahvusvahelist, koostööl põhinevat ja dünaamilist töö- ja kolleegikeskkonda, mille uus organisatsioonistrateegia on rakendamisel. Seetõttu võivad ülesanded ja portfell muutuda vastavalt organisatsiooni vajadustele ja kandidaadi kvalifikatsioonile.

Kandideerida soovijatel tuleb saata motivatsioonikiri, elulookirjeldus, kus on kirjas oma kiriklik kuuluvus, ja viited kolmele erinevale soovitajale (sh kontaktandmed). Taotlus koos lisadega tuleb saata 15. jaanuariks 2024 e-postiga CEC asepresidendile rev OKR Frank Kopaniale, otsingukomisjoni esimehele aadressil search@cec-kek.be.

Otsingukomitee, mille määras ametisse CEC juhatus, koostab kandidaatide nimekirja 2024. aasta jaanuaris; intervjuud toimuvad 5. veebruaril ning sõelale jäänud kandidaatide vahel tehakse valik järgmisel CEC juhatuse koosolekul 2024. aasta märtsis.

Kõiki taotlusi käsitletakse diskreetselt ja otsingukomisjoni töö on konfidentsiaalne.

Huvilistel on võimalik arvutisse laadida vaba töökoha teade ja töökirjeldus (inglise keeles).

Lisateabe või intervjuu saamiseks võtke ühendust:

Naveen Qayyumi 
kommunikatsiooniametnik
Euroopa kirikute konverents 
Rue Joseph II, 174 B-1000 Brüssel 
Tel. +32 486 75 82 36 
E-post: naveen@cec-kek.be
Veebileht: www.ceceurope.org

Lisa kommentaar