Heerold Jüri Kuuskemaa tutvustab Pühavaimu kirikut: Tallinna ajatu pärl ja vaimne varjupaik

Heerold Jüri Kuuskemaa tutvustab Pühavaimu kirikut: Tallinna ajatu pärl ja vaimne varjupaik

Tallinna kirikumaastikul paistab silma üks erakordne aare – Püha Vaimu kirik. Selle ajalooline taust ja erilised omadused muudavad kiriku unikaalseks ajalooliseks pärandiks, mis on vastu pidanud aegade keerdkäikudele ja väljakutsetele, kirjutab ajaleht Pealinn.

“Kunagi leidus selliseid kirikumehi, kes leidsid, et kirikuhoone peab olema avar ja kõrge, et inimesed tunneksid end seal suurejooneliselt, kuid samas väga askeetlik. Altari laud paari küünla ja ristilöödu kujuga ning kantsel – rohkem polnudki vaja. Aga Püha Vaimu kirik on näide sellest, kuidas üks kirik on olnud läbi aegade dekoreeritud ja saanud järjest juurde uusi kunstiteoseid. Aegade ja kunstistiilide kooslus kirikus on nii mitmekesine, et mõni külastaja võib rohkem vaatama jääda kiriku sisustust, kui kuulata pastori jutlust,” tutvustab Tallinna heerold Jüri Kuuskemaa vanalinna ühes olulisemaks vaatamisväärsuseks olevat pühakoda.

Vaata ajalehe Pealinn kodulehel ilmunud videost järgi, milline on vahekord algse kirikuhoone ja praeguse vahel ning milliseid ajatuid pärleid kirik endas peidab.

Lisa kommentaar