Käru kogudus kogub sisetöödeks raha heategevuskontserdiga

Käru kogudus kogub sisetöödeks raha heategevuskontserdiga

Käru kirik (Foto: Kärukoguduse Facebooki leht)

19. juulil algusega kell 19 toimub Järvamaal Käru kirikus heategevuskontsert, kus esinevad Hanna-Liina Võsa ja Kärust pärit helilooja Olav Ehala. Kontserdiga kogutakse raha kiriku remondi tarbeks.
Suvi toob Käru kirikusse teisigi ettevõtmisi. Juuni lõpus alanud ning 15. juulini kestva XXXI Rapla kirikumuusika festivali üks kontsertidest leiab aset ka Käru kirikus, kus 13. juulil esineb kollektiiv Estonian Cello Ensemble. Üks festivali korraldajatest, Pille Lill on isa kaudu Käruga seotud ja nii on jõudnud festivali kontserdid sellesse pühakotta igal aastal. 13. augustil tähistatakse aga Käru kiriku 163. aastapäeva.

Kolm aastat tagasi, Käru kiriku 160. aastapäevaks sai pühakoda värske välisilme. Kavandatavate tööde käigus saab uue hingamise kiriku pikihoone. Suuremate töödena on kavas korrastada nii põrand, seinad kui ka laed, samuti pingid välja vahetada või neid vähemalt värskendada. Põranda puhul on suur probleem selles, et see on viltu vajunud. Seintesse on aga tekkinud kohati lausa praod. Olulise osa kavandatavatest töödest moodustavad krohvimine ja värvimine. Kuigi seda, millal renoveerimine teoks saab, on võimatu ennustada, loodab kogudus kiriku korda teha pühakoja 165. sünnipäevaks.

Loe lisa:

Käru koguduse koduleht

Lisa kommentaar