Kuidas sündis auhinnatud telesaade 5Pluss

Kuidas sündis auhinnatud telesaade 5Pluss

Plussmeedia vabatahtlik videograaf Madis Kask sai kutse tänujumalateenistusele Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus 15.10.2023, et võtta Plussmeedia teletiimi juhina vastu EELK tänavune meediapreemia saatesarja 5Pluss tootmise eest TV7s. Saate saamisloost kõneles Madis Kask Pereraadio sarja Meie Misjon 2022. aasta detsembrikuu saatele antud intervjuus.

Kuidas 5Pluss alguse sai?

Saatesarja sünd algas Madise meenutusel sellest, et Plussmeedia vabatahtlikke kutsuti kord TV7sse külla. Kutsutute seas oli ka Madis, kes juba külastuse eelõhtul jäi mõtisklema, et mis oleks, kui ka Plussmeedial oleks oma telesaade. Videograaf pani 15-30 minuti jooksul kirja saate kavandi. „See esialgne kavand justnagu anti Jumala poolt,” on Madis nüüd tagantjärele veidi üllatunud. TV7s ei eeldatud tookord, et keegi tuleb juba noortesaate tegemise mõtetega, aga selline ettepanek sai tookord esitatud ja koostöö mõte jäi idanema.

Vahepeal tehti Madisele ettepanek minna aastaks Norra misjonipraktikale programmi Ucrew raames. Iga noor teenib seal oma andide ja oskustega ning Madisel on nendeks, teadagi, meediatöö. Nii sai ta ka Norra Misjoniseltsi kommunikatsiooniosakonnas erinevaid meediatöö väljundeid proovides kinnitust, et telesaade oleks midagi, mida tasub teha. Noored tegid seal näiteks jõulusaate, mis andis ettekujutust teletööst.

Eestisse tagasi tulles kavatses Tallinna ülikooli lõpetanud noormees otsida endale mõne täistöökoha, aga tundis varsti, et Jumalal on plaan lasta tal teenida hoopis vabakutselise videograafina, mis annab vabamad käed aja plaanimisel. Nii leidis Madis aega hakata 2021 sügisel telesaate meeskonda kokku panema ning 2022 alguses oli esimene 5Pluss TV7 eetris. „Selleks ajaks oli mul ettekujutus olemas, mis võiks olla saate maht ja keda on tiimi vaja,” meenutab 5Plussi tiimijuht.

Loe edasi EELK Misjonikeskuse kodulehelt.


Vaata ka:

Meeldib 1

Lisa kommentaar