Tänujumalateenistusel saab EELK teeneteristi tekstiilikunstnik Anu Raud

Tänujumalateenistusel saab EELK teeneteristi tekstiilikunstnik Anu Raud

Anu Raua vaiba “Pühakoda” aineseks on mets. “See Pühakoda varjab ja hoiab sooja. Ta altaril allikavesi ja mesilinnu mesi. /…/ Mets sosistab õhtupäikeses tänupalvet ja kutsub – Tulge kõik, kel rahutus rinnas, ma kostitan teid rahu, rõõmu ja iluga, kosutava metsaviluga,” on autor ise kirjeldanud oma taiese ideed. (Foto: Liina Raudvassar/Eesti Kirik)

Pühapäeval, 15. oktoobril kell 17 toimuval tänujumalateenistusel Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus annab peapiiskop Urmas Viilma üle tunnustuse teenekatele kiriku töötegijatele, toetajatele ja vabatahtlikele abilistele. EELK teeneteristi III järgu ordeni saab tänavu tekstiilikunstnik, Heimtali koduloomuuseumi arendaja ja hooldaja, emeriitprofessor ning Teaduste Akadeemia akadeemik Anu Raud.

Tekstiilikunstnik Anu Raua teoseid iseloomustab tähendusrikkus, selle aineseks on olulised sümbolid ja sündmused Eesti rahva olemise, iseolemise ja riikluse teel. Loomingu aluseks on aga kristlikud väärtused, mistõttu sobib tema kirikutes eksponeeritud teoseid õigustatult nimetada Eesti kirikukunsti kuldvaraks.

EELK teeneteristi saavad teiste seas ka Tallinna Kaarli koguduse vanemorganist, koorijuht Piret Aidulo, Tallinna linnavolikogu ja Tallinna Piiskopliku Toomkoguduse nõukogu liige Ivi Eenmaa, nelipühi kiriku piiskop, Kaitseväe peakaplan major Ago Lilleorg, Haljala koguduse toetaja, vabahärra Thomas von Dellingshausen ja ülemkirikunõunik, Luterliku Maailmaliidu Saksa rahvuskomitee tegevjuht Norbert Denecke.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Teeneterist antakse vaimulikule või ilmiktöötajale, kes on ustavalt ja eriti väljapaistvalt või pikaajaliselt teeninud Eesti Evangeelset Luterlikku Kirikut või mõnel EELK tegevusalal osutanud märkimisväärseid teeneid. EELK Teeneteristi võivad pälvida ka inimesed, kes ei ole EELK teenistuses. Teeneteriste on välja antud alates 2006. aastast. Tänavu on autasu pälvinud 16 kiriku kaastöölist.

Veel antakse pühapäevasel tänujumalateenistusel välja 14 EELK Teeneteristi tunnustusmärki, 10 EELK koostöömedalit, 58 EELK aukirja. Tänatakse ka tublimaid vaimulikke, juhatuse esimehi, kirikumuusikuid, laste-, noorsoo- ja diakooniatöö tegijaid ning antakse välja meediapreemia.


Vaata ka:

Meeldib 1

Lisa kommentaar