Lääne praostkonna Aastakirjad (Scripta Annalia) 2023 on ilmunud

Lääne praostkonna Aastakirjad (Scripta Annalia) 2023 on ilmunud

Lääne praostkonna aastakiri 2023

Lääne praostkonna Aastakirjad (Scripta Annalia) 2023 on ilmunud ja kogudustest saadav.

Lääne praostkonna abipraost Küllike Valk kirjutab oma saatesõnas:

“Oleme nii mõnegi suure asja saanud tehtud üheskoos, praostkonna vaimulike konverentsid, kivikirikute tervise koolituspäeva Nõval, pidanud piiblipäeva Pikavere palvemajas, kogunud kokku nende kaante vahele lood toredatest inimestest, vahvatest kohtumistest, aga ka suurest südamevalust.

Läänemaal on inimesi vähe, kogudused enamasti väikesed, aga erinevaid andeid jagub igale poole. Nii paistab Haapsalu kogudus silma oma erilise piiblitunniga köögis; Nõva rahvas on hoolas üksteise eest hoolt kandma; väike Martna teeb usinalt kogukonnaga koostööd; Kirbla unistab kellamängust, mis annab teada igal pühapäeval rahvale, et kogudus on elus ja kutsub inimesi kokku; Kullamaa hoiab au sees kuulsat heliloojat; Lääne-Nigula on noortetöö lipulaev; Noarootsi kannab südames põliseid rootsi traditsioone; Vormsi hoiab praostkonna suurimat laagrikeskust kõigile avatuna; Varbla paneb kirikus valguse särama; Märjamaa laseb akendel rääkida pühakute lugusid; Piirsalu püüab küla hoida kiriku ligidal; Hanila üllatab kaunite kontsertidega; Lihula usaldab suviti avatud kiriku ränduritele uudistada; Mihkli kasvatab noort muusikut; Ridala hooldab õunaaeda ja Karuse peab aastaaegade vaheldumisel silma peal.

Meie tegemised lähtuvad kohalikest oludest ja vajadustest ning paljuski nendest inimestest, kes raatsivad panustada kirikutöösse oma aja ja oskustega. Seda polegi nii vähe. Imeline on ajada juttu koguduste vabatahtlikega, erinevate töövaldkonna tegijatega. Nende mure tuleviku pärast on siiras, kuid sama siiras on ka see rõõm, et mistahes tööd tehes ei tunta ennast üksi. Alati on meie kõrval Jumal, kes toetab ja tegevustes õiges suunas liikuma lükkab. Kui mõned uksed jäävad kinnisteks, tuleb olla valvas märkama uut võimalust. Võimalusi on alati, nende eest saame olla tänulikud Jumalale.

Me oleme ühe suure, toreda perekonna liikmed. Me võime üksteist toetada muredes ja olla rõõmsad naabrite kordaminekute üle. Üheskoos suudame me korda saata kordades rohkem, kui üksi.

Õnnistatud uut koguduseelu aastat, rohkelt häid mõtteid, pühendunud koguduseliikmeid ning Issanda ligiolekut ja hoidmist.”

Ajakiri on saadaval Lääne praostkonna kogudustes.

Meeldib 1

Lisa kommentaar