Eesti Kirik 29.11.2023

Eesti Kirik 29.11.2023

Eesti Kirik 29.11.2023

Ülevaade sellest, mida pakub oma lugejatele ajaleht Eesti Kirik 29. novembril Issanda aastal 2023

Ajaleht Eesti Kirik juubeldab ja kutsub meie rõõmust osa saama kõiki meie lugejaid, kaastöölisi, endisi kolleege, sõpru ja toetajaid! Tere tulemast 1. detsembril Tallinnas peetavale Eesti Kiriku päevale! Kell 11.00 algab Tallinna toomkirikus tänujumalateenistus, millele järgneb koosviibimine koos näituse avamise, pidusöögi ja paneeldiskussiooniga Toomkoolis. Veel on võimalus registreeruda!

Uue kirikuaasta alguse esimene lehenumber on peaaegu täies mahus pühendatud Eesti Kiriku sajandale juubelile. Esilehel avaldame detsembris 1923 esimese Eesti Kiriku proovinumbris ilmunud peatoimetaja Hugo Bernhard Rahamäe pöördumise lugejate poole, mis on hämmastavalt värske ja päevakajaline.

„Olen öelnud ja ei väsi kordamast, et iga annetaja kõneleb oma annetusega kaasa kirikulehe homses. Andjate ühisel toetusel on saanud toimetus vaadata julgemalt tulevikku,“ teeb tänulikult „Eesti Kirik 100 – anneta 100 eurot“ annetuskampaaniast kokkuvõtte peatoimetaja Liina Raudvassar.

„Eesti Kirik eristub muust meediast analüütilise ja rahuliku stiili poolest. See on väga suur väärtus! Seda läbivalt tähele panna 100 aasta jooksul, see on minu jaoks väga meeldiv äratundmisrõõm,“ ütleb usutluses professor Priit Rohtmets, kes viimased pool aastat on uurinud ajaleht Eesti Kirik ajalugu.

„Ma ei liialda, kui ütlen, et Eesti Kirik loetakse meil ribadeks,“ sedastab TÜ usuteaduskonna juhataja Roland Karo. LNÜ tegevjuht Triin Salmu meelest on Eesti Kirik kohtumispaigaks kaaskristlastega.

Õp Urmas Oras jagab: „Minu töö hooldekodus on ajaleht lihtsalt mööda maja laiali jagada ja ajaleht teeb oma tööd ise. See on sama, nagu Martin Luther on ütelnud, et tema võib rahus Philipp Melanchthoniga õlut juua ja samal ajal tema kirjutatud sõna teeb maailmas kogu aeg oma tööd.“

„Eesti Kirik tähistab 100. sünnipäeva. Mulle teeb rõõmu, et selleks puhuks on kirikuloolane Priit Rohtmets kokku seadnud näituse ühe 100 aastat oma nime all ilmunud ajalehe ajaloost kodumaal ja võõrsil. Mul on olnud au olla ühel hetkel üks osa sellest ajaloost,“ kirjutab endine Eesti Kiriku peatoimetaja Sirje Semm.

Advendiaeg kingib helgust ja hingekosutust, tähendab lehejutluses Ambla koguduse õpetaja Tõnu Linnasmägi. Detsembris teeb pildipalveid Maarja – Magdaleena koguduse liige Jaanus Rooba ja uuel kirikuaastal avab pühapäeva teemasid õp Hedi Vilumaa.

Meeldib 1

Lisa kommentaar