Lavastus “Issanda teener” jutustab vaimulik Vello Salumi elust

Lavastus “Issanda teener” jutustab vaimulik Vello Salumi elust

Homme, 5. juulil tähistatakse Pilistveres poliitiku ja kirikuõpetaja Vello Salumi 90. sünniaastapäeva. Sellel küla jaoks nii olulisel päeval asetatakse Salumi hauale küünlad ja istutatakse tee äärde mälestustamm.
Hiljem on kõik oodatud meenutusi jagama Pilistvere pastoraati. Küla veel mäletab Eesti suurmeest, kuid enamik on ta ammu unustanud.

Vello Salumi mälestuse elus hoidmiseks esietendub Piibe Teatril 18. juulil Vargamäel näidend „Issanda teener”. Lavastus jutustab Vello Salumi jaoks pöördelisest 1980. aastast. Mis juhtub kui põrkuvad võim ja vaim? Millise pöörde võtab noorte poolt korraldatud lõbusa suveõhtuna mõeldud kontsert, kui sekkuvad võimuorganid?

Piibe Teater kutsub kõiki kirikuajaloo huvilisi 18.-30. juulini Vargamäele lavastust vaatama.

Eluline ja rohkete ajastu lauludega lavastus räägib kirikuõpetaja Vello Salumi elust 1980. aastal. Ta on just pidanud oma kõne “Kirik ja rahvus” (kättesaadav tervikuna kavalehega koos) kui toimub folkkontsert, mille KGB ära rikub. Tagajärjed viivad Salumi hullumajja. Kuid elu on täis erinevaid meeleolusid, nii ka lavastus. 

Näidendi lavastaja Arlet Palmiste on usuteaduse instituudi kristliku kultuuriloo magistrant. Näidendis teevad kaasa Tarvo Sõmer, Margus Groznõi, Maarika Mesipuu, Arlet Palmiste ja kooliteatri noormehed. Kunstnik on Riina Vanhanen

Info: https://piibeteater.ee/issanda-teener/

Soovijail on enne etendust võimalus osaleda ekskursioonil Järva-Madise kirikus. 

Lisainfo: Arlet Palmiste, 53445996, palmistearlet@gmail.com, www.arlet.ee

Lisa kommentaar