Liina Raudvassar: kirikuleht võiks pakkuda lugejale meelerahu ja turvatunnet

Liina Raudvassar: kirikuleht võiks pakkuda lugejale meelerahu ja turvatunnet

Mida Eesti Kiriku toimetus soovib oma lugejatega jagada?, küsis õpetaja Eenok Haamer Pereraadio saates “Sõnumi ja meelerahu külviaeg“ sarjast Eenoki põlvkond.

“See leht võiks anda meelerahu ja hinge turvatunnet. Rääkida igale lugejale sellest, et millised on eluraskused ja mis ka sõjatandril toimub, on üle kõige Jumala käsi,” vastas ajalehe Eesti Kirik peatoimetaja Liina Raudvassar. Selle kaudu, mida luterliku kiriku enda leht lugejaile pakub, on oluline eesmärk hoida ka seda kirikut koos. Ajaleht Eesti Kirik on oma 100. sünnipäeva ootuses käima lükanud kampaania, mis lugejatelt juba ka esimest vastukaja on saanud.

Kas digitaalne või paberleht – see nõuab hoolikat läbimõtlemist, nagu ka uude lauluraamatusse plaanitav jumalateenistuse kord, leidis õpetaja Haamer. “Inimese hing on tundlik ja talle tuleb väga ettevaatlikult jagada seda, mis on talle tähtis,” leidis ta.

Võru- ja Tartumaa juurtega peatoimetaja rääkis saatejuhi soovil ka oma vahva perekonnanime – Raudvassar – päritolust, mis otsapidi ka kirikuga seotud. Lohusuust ja Mustveest on Venemaa kiviga visata. Nii kandus jutt ka Ukraina rahvale ja Venemaa eestlaste olukorrale. Kuula lisa juba saatest:

Õpetaja Eenok Haameri intervjuu ajalehe Eesti Kirik peaoimetaja Liina Raudvassariga on Pereraadio eetris kordusena teisipäeva, 24. aprilli keskööl.

Lisa kommentaar