Misjonipüha läkitus 2023

Misjonipüha läkitus 2023

Armsad koguduste vaimulikud, kaastöölised ja liikmed!

Kirikukalender tuletab meelde, et pühapäeval, 22.oktoobril tähistame oma kirikus misjonipüha. Pühapäevases evangeeliumitekstis ütleb Jeesus: „Lõikust on palju, töötegijaid aga vähe. Paluge siis lõikuse Issandat, et ta saadaks töötegijaid välja oma lõikusele!” (Lk 10:2)

Sellisteks eestpalvetajateks ja töötegijateks on kutsutud meid kõiki. Tööpõlluks on aga kogu inimkond ning lõikuseks iga inimhing, kes evangeeliumi kaudu on võidetud Kristusele – uuele ja lootusrikkale elule Jumalas.

Näeme, kuidas Jumalast kaugenev maailm muutub ilusate unistuste surnuaiaks. Isegi innustavad sõnad saavad vastupidise, lausa hirmutava tähenduse. Ütleme „progress” ja mõtleme saastatud loodust, lagunevaid perekondi, depressiooni all kannatavaid inimesi, sõjakoldeid.

Tulevikuvaade tähendab ajatut ja üleinimlikku pilku, mida kingib vaid usk Jumalasse. See tähendab meeleparandust, meelekindlust ja meelerahu, mis toetub Jumala Sõna muutumatule alusele – rõõmusõnumile Jeesusest Kristusest, kes on seesama eile, täna ja igavesti.

Evangeeliumi kuulutamine on meie tõeline missioon. See algab siinsamas, meie lähiringis, meie koguduses ja kogukonnas, ulatudes lausa maailma äärteni. Oma usu, eestpalvete ja annetustega saame toetada neid, kes on kutselistena pühendunud sellele tööle, samuti EELK Misjonikeskuse tegevust.

Toetuse saab anda SA EELK Misjonikeskuse koduleheküljel misjonikeskus.ee. Koduleheküljelt saad valida ka tegevusvaldkonna, mida soovid oma panusega toetada.

2.10.2023

Andres Põder
Peapiiskop emer
Misjonikeskuse auesimees

Katrin-Helena Melder
Assessor, praost
Järva-Jaani kog. õpetaja

Lisa kommentaar