Õpetaja Eenok Haamer: “Meie rahvas vajab just nüüd eestpalvetajaid!”

Õpetaja Eenok Haamer: “Meie rahvas vajab just nüüd eestpalvetajaid!”

Õpetaja Eenok Haamer (Foto: Eenok Haameri Facebooki leht)

Titulaarpraost, EELK vanim tegevvaimulik Eenok Haamer ja Eesti Vennastekoguduse peavanem kirjutab oma Facebooki lehel eesti rahva käekäigule mõeldes:

“Kui nüüd president on välja kuulutanud muu maailma eeskujude järgi vormitud seadused, mis ei arvesta meie rahva ürgse olemuse ega pärimusega, siis võib mõningatel meie rahva liikmetel tekkida tahtmine selle maa tolm jalgadelt pühkida ja otsida uut kodumaad. Ütlen teile: ärge minge ära, sest just nüüd vajame teid kõiki! Kõigeväeline Jumal elab ja näeb. Meie rahvas vajab just nüüd eestpalvetajaid, kes hoolega meie Jumala poole pöörduvad, et eesti rahvas alles jääks ja Jumala poolt meile antud väärtused nähtavaks saaksid. Oleme ju erinevad, meil puudub keeles grammatiline sugu ja sellepärast sellel rahval on ka teistsugune mõtlemine, mis ei ole kopeeritud teistelt suurtelt rahvastelt. Aga pisikese rahva alaväärsuskompleks on pannud meie tähtsaid juhte arvama, et peame olema suuremate nägu, muidu pole meid olemas.

Ärge muretsege, oleme olemas seni, kui me ise ei lõpeta oma olemasolemist. Eestpalve tähtsus on väga suur. Kas te pole veel aru saanud, et oma Jumalat armastavate eestlaste eestpalvete tõttu oleme taas iseseisvaks saanud? Olen tundnud ja tunnen neid, kes sellepärast hoolega on palvetanud läbi viiekümne okupatsiooniaasta, ainult et iseseivuse taastumisest tekkinud joovastuses oleme selle unustanud ja arvanud, et selle tegime ise.

Eesti rahvas oskab palvetada, seda tunnistab ka 19. sajandil sündinud ime, et matsirahvast sai eesti rahvus ja rahvas, aga nüüd oleneb edaspidine ka meie palvetest ja usaldusest meie Jumala vastu. Jumal saab tegutseda kui Teda usaldades abi ja kaitset Temalt palutakse.”

Lisa kommentaar